Friday, January 18, 2013

ΙΑ΄ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ




ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Φώς Φαναρίου”:

“Η ΙΑ' Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Ιανουαρίου στο Σύδνεϋ, με γενικό θέμα το Παύλειο: "δι' υπομονής τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγώνα, αφορώντες εις τον της πίστεως Αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν" (Εβρ. 12, 1-2).

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει στην Κληρικολαϊκή ο Μητροπολίτης Ντητρόϊτ Νικόλαος, ενώ στις εργασίες θα συμμετάσχει και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός συμπλήρωσε ήδη 37 χρόνια Αρχιεπισκοπείας και εισέρχεται αισίως στο 38ο έτος (εξελέγη το 1975). Πρόκειται για τον μακροβιότερο ποιμενάρχη της Αυστραλίας.

Στην Κληρικολαϊκή θα συμμετάσχουν πάνω από 500 άτομα, κληρικοί και λαϊκοί, και θα συμμετάσχει, επίσης, ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Ξεξάκης.”

37 ολόκληρα χρόνια ο Ελληνισμός της Αυστραλίας σφαδάζει κάτω από την μπότα του λυκοποιμένα Στυλιανού Χαρκιανάκι.

Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;

Κωφεύει στις οιμωγές του ποιμνίου του και δεν απομακρύνει τον κακόδοξο και δεσποτικό Αρχιεπίσκοπο από τον Θρόνο του.

Ταπεινώνει αρχιερείς, πολιτικούς άρχοντες, πρεσβύτερους και διάκονους, το λαό του Θεού τον περιούσιο και δημοσιεύει απίστευτους υπαινιγμούς για τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια αδυνατεί κυριολετικά να ασκήσει - έστω και υποτυπωδώς - τα ποιμαντικά του καθήκοντα. 

Παρόλα αυτά παραμένει εδραίος και αμετακίνητος στη θέση του!

Γιατί Παναγιότατε;

Δώσατε άραγε εντολή στον Αγιο Ντιτρόιτ, που θα σας εκπροσωπήσει στην Κληρικολαική της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να ζητήσει επίσημα και επιτακτικά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού;

Η ΙΑ΄Κληρικολαική της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας προσφέρεται απολύτως για να εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο καθαιρετέος Αρχιεπίσκοπος.

No comments:

Post a Comment