Sunday, January 20, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: “Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΩΡΙΣ...ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ”




ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: “Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΩΡΙΣ...ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάζουμε άρθρο του κ. Μιχάλη Ιγνατίου στην εφημερίδα “Εθνος”:

“Η έλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμερική είναι από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης ενός κόμματος, τα μέλη του οποίου στη συντριπτική τους πλειονότητα θεωρούνται «αντιαμερικανοί». Στα κατάστιχα των αμερικανικών υπηρεσιών καταγράφεται και μια «φιλική στάση» κάποιων μελών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της τρομοκρατίας. Κακά τα ψέματα....Οι θέσεις του ελληνικού κόμματος και των Αμερικανών δεν συμπίπτουν πουθενά.

Οσοι γνωρίζουν το πρωτόκολλο στην Ουάσιγκτον εντυπωσιάστηκαν με την αρχική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να επισκεφθεί δηλαδή ο αρχηγός του την αμερικανική πρωτεύουσα και τη Νέα Υόρκη χωρίς να ενημερωθεί ο οικοδεσπότης. Ηταν ένα διπλωματικό λάθος, που φαίνεται ότι έγινε προσπάθεια να διορθωθεί στην πορεία. Ομως στέρησε την ευκαιρία από τον κ. Τσίπρα να έχει υψηλού επιπέδου επαφές. Π.χ. οι γνωρίζοντες το πρωτόκολλο λένε πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είθισται να έχει συναντήσεις με ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανά τον κόσμο. Ολοι οι προηγούμενοι επισκέφθηκαν και τον Λευκό Οίκο. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι απώλεσε μία μεγάλη ευκαιρία, και τώρα - τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές - θα αρκεστεί να συναντηθεί με έναν χαμηλόβαθμο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Είχα μία συζήτηση με ανώτερο διπλωμάτη για το θέμα και πιστεύω ότι «τα λέει όλα». Οταν ρώτησα αν ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μου απάντησε ως εξής: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μού θύμισε αυτόν που αποφάσισε να επισκεφθεί ένα σπίτι, δεν ρώτησε αν μπορούν οι ένοικοι να τον δεχθούν, και όταν έφτασε απρόσκλητος, άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα».

Οι επισκέψεις των ξένων πολιτικών στην Ουάσιγκτον είναι μεγάλη υπόθεση και όσοι έρχονται εδώ προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για να εξηγήσουν τις θέσεις τους, έστω και αν γνωρίζουν πως για τους Αμερικανούς όσοι δεν συμπλέουν μαζί τους είναι αντίπαλοι. Εχω την αίσθηση ότι οι οργανωτές της επίσκεψης προσέβλεπαν μόνο σε εντυπώσεις. Ελπίζω να μας διαψεύσουν...”

Ολα όσα αναφέρει ο κ. Ιγνατίου είναι ορθά. 

Ο κ. Τσίπρας είναι και πρέπει να παραμείνει μόνιμα ανεπιθύμητος, όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου που δεν ανέχεται τόσο φτηνής ποιότητας πολιτικούς - όπως τον κ. Τσίπρα - να παριστάνουν τους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αυριανούς πρωθυπουργούς της χώρας.

Αν ο κ. Τσίπρας κατορθώσει τελικά - προσωπικά δυστυχώς δεν το αποκλείουμε - να έχει επαφές με υψηλόβαθμους Αμερινανούς αξιωματούχους, αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνώντες στις ΗΠΑ δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. 

Ο κ. Τσίπρας είναι χαρακτηριστικό δείγμα αγράμματου, αστοιχείωτου και τυχάρπαστου πολιτικού που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα καλό στην πατρίδα μας ή στις ΗΠΑ.

Ας ελπίσουμε -αν και προσωπικά κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είμαι!- ότι ο Ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές θα τον μαυρίσει και θα τον στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας, όπου και θα στείλει σε λίγες βδομάδες ο Ελληνισμός της Κύπρου τον κ. Χριστόφια και το συνάφι του.

Να καταγράψουμε μόνον μια διαφωνία με τον κ. Ιγνατίου. 

Γράφει συγκεκριμένα: “Εχω την αίσθηση ότι οι οργανωτές της επίσκεψης προσέβλεπαν μόνο σε εντυπώσεις. Ελπίζω να μας διαψεύσουν...”

Η αίσθηση του κ. Ιγνατίου ότι οι οργανωτές της επίσκεψης προσέβλεπαν μόνο σε εντυπώσεις είναι ορθή.

Δηλαδή, κ. Ιγνατίου, περιμένατε κάτι καλύτερο από ανθρώπους που προωθούν την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα;

Οι δικές μας οι ελπίδες είναι να μη σας διαψεύσουν οι οργανωτές της επίσκεψης του κ. Τσίπρα, να φανεί ο ρόλος και τα κίνητρά τους και να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα σαν βρεγμένο και εξευτελισμένο παπί! Οπως του αξίζει.!

Θα μου πείτε ίσως: Κάπως εμπαθές δεν είναι το σχόλιό σου; 

Για να απαντήσω: 

“Κάπως;!!!” 

Συγχύζομαι κυριολεκτικά επί τη θέα του.! 

Είναι σαν να βλέπω μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου και μάλιστα αγράμματoυ και αστοιχείωτoυ!

Στο κόμμα του κοάζουν τα πιο άθλια βατράχια της Εκκλησιομαχίας και εθνομηδενισμού. 

Ολος ο πολιτικός και συνδικαλιστικός υπόκοσμος, που στεγαζόταν στο ΠΑΣΟΚ, μεταστεγάστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στα σπλάχνα του οποίου περιέχεται ότι χειρότερο έχει να παρουσιάσει ο σύγχρονος Ελληνισμός και δεν εκφράζεται από την ΔΗΜΑΡ!

Δυστυχώς όμως! Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι τελικά θα επιστρέψει ντροπιασμένος ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα ή ότι θα τον μαυρίσει ο Ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διενεργηθούν.

No comments:

Post a Comment