Monday, January 14, 2013

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΕΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ, ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.

ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ:


«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμοδίου Υπουργού, για τον οποίο πολλά εύφημα λέγονται ή ακούγονται, υπάρχουν πρόσωπα ή ομάδες που υπονομεύουν την ελληνοχριστιανική καλλιέργεια των μαθητών. 

Και δεν εννοώ την περιβόητη κυρία Ρεπούση και τους ομοίους της οι οποίοι, παρά τη γενική κατακραυγή παραμένουν στο Υπουργείο συνεχίζοντας το διαβρωτικό έργο τους. 

Ούτε την κυρία Γιαννάκου εννοώ. 

Παρά τη νεοδημοκρατική προέλευσή της ως Υπουργός Παιδείας αξίωσε και πέτυχε την απομάκρυνση από τα σχολεία των ιερέων – πνευματικών που καθοδηγούσαν και κατηύθυναν προς το καλό την νεότητα. 

Εννοώ κυρίως αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε πανθρησκειακό."

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΟΝΙΤΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΙΚΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.

No comments:

Post a Comment