Tuesday, January 29, 2013

ΝΕΟ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ” ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ



ΝΕΟ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ” ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Διαβάζουμε στο “Φως Φαναρίου” σε κείμενο που αφορά το πρόγραμμα του Παναγιότατου για την περίοδο 25-27 Ιανουαρίου 2013:

“Ὁ Ἐξοχ. κ. Γεώργιος Παπανδρέου, πρ. Πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος, εὑρισκόμενος ἐν τῇ Πόλει ἐπεκοινώνησε τηλεφωνικῶς πρός τήν Α.Θ. Παναγιότητα τόν Πατριάρχην καί ηὐχήθη Αὐτῷ τε καί τῇ Ὁμογενείᾳ τά εἰκότα ἐπί τῷ Νέῳ Ἔτει ὑποβαλών ἅμα τά σέβη αὐτοῦ.”

Οχι παίζουμε!!! 

Ο Καθηγητής του Χάρβαρντ κ. ΓΑΠ καταδέχθηκε (ω! της μεγαλοψυχίας του το μέγεθος!!!) να τηλεφωνήσει στον Παναγιότατο και να του ευχηθεί για το νέο έτος.!!!

Και αφού βρισκόταν στην Πόλη γιατί δεν πήγε να επισκεφθεί το Φανάρι, να λειτουργηθεί και να πάρει την ευχή του Πατριάρχη και να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα των Αγίου Γρηγόριου του Θεολόγου και του Ιερού Χρυσοστόμου;

Αλλά πού να βρει το χρόνο ο καυμένος;!

Θα διασκέδαζε στην πλατεία “Ταξίμ” (που παρεπιπτόντως σημαίνει διχοτόμηση) ή στο περίφημο cafe που προσφέρει καταπληκτικό "εσπρέσσο" κατά την ομολογία του μάλιστα ειδικού επί των θεμάτων κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου.


Ή μπορεί να πήγε να βρει τον φίλο του τον κ. Τζεμ για να χορέψει κανένα ζειμπέκικο ή να έκανε ταξίδι αστραπή στην Αγκυρα για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του μεγαλύτερου σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ!!! 

Γιατί, λοιπόν, να χασομερήσει για να επισκεφθεί το Φανάρι;!!! 

"Εριξε ένα τηλεφώνημα" στον Παναγιότατο "και καθάρισε" κατά τη λαική έκφραση!!! 

Ετσι υποχρέωσε και τον Παναγιότατο και την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης με την ευγένεια και το ενδιαφέρον του.!!!

Αυτός ο άνθρωπος, πατέρες και αδελφοί, χρημάτισε πρωθυπουργός της χώρας, αυτός μας έβαλε στο Μνημόνιο και μάλιστα με τους όρους που μας έβαλε, αυτός ο άνθρωπος χρημάτισε επί σειράν ετών υπουργός εξωτερικών, αυτός  υπέγραψε - μεταξύ άλλων "επιτευγμάτων" - τη συμφωνία της Μαδρίτης που διχοτομεί το Αιγαίο, αυτός ο άνθρωπος - ο ελλογιμότατος Καθηγητής του Χάρβαρντ εννοώ - ζήτησε "να δώσουμε στους Τούρκους λίγη γη για ασφάλεια, αυτός ο άνθρωπος πίεζε φορτικά τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Ελληνισμό της Κύπρου για να υπερψηφίσουν το σχέδιο Ανάν που θα τουρκοποιούσε την Κύπρο!!!

Αυτό τον άνθρωπο ψηφίσαμε πρωθυπουργό!!!

Μπράβο μας!!!

Πάντως μπράβο στον Πατριάρχη που δεν μεμψιμοίρισε για την αήθεια του κ. ΓΑΠ. 

Αλλος στη θέση του ούτε που θα σήκωνε το τηλέφωνο να απαντήσει. 

Ακου αναίδεια τον αυθαδέστατο τον ΓΑΠ!

No comments:

Post a Comment