Thursday, January 31, 2013

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΥΔΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ



ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΥΔΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

“Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ εόρτασε με κατάνυξη και απλότητα τα Ονομαστήριά του στην Αίγινα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Εφραίμ εόρτασε με διακριτικότητα συμπάσχοντας με τη δοκιμασία του λαού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ύδρας στο παρεκκλήσιο του Οσίου Εφραίμ εντός του Κέντρου Νεότητος.”

Είπαμε! Υπάρχει σαβούρα, αλλά υπάρχουν και Ιεράρχες που φοβούνται τον Θεό.

Ο Σεβ. Υδρας κ. Εφραίμ - κατά σάρκα αδελφός του Σεβ. Κορέας κ. Αμβρόσιου - είναι ιεράρχης, που ποιμαίνει το λαό του Θεού με αγάπη και έγνοια για τη σωτηρία του.

Να μη σκανδαλιζόμαστε από τους ασεβείς ιεράρχες και άλλους κληρικούς, οι οποίοι περιφέρουν την κουφότητά τους σε κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας και επέκεινα στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και στις λοιπές φαιδρότητες.

Θα ελέγχουμε καθηκόντως την ασεβή συμπεριφορά τους, αλλά τα μάτια μας να τα έχουμε προσηλωμένα στους ευσεβείς ιεράρχες και στους άλλους κληρικούς με φόβο Θεού οι οποίοι κατεργάζονται με φόβο και τρόμο τη σωτηρία τους και τη σωτηρία του ποιμνίου τους.

No comments:

Post a Comment