Tuesday, January 8, 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======================

Ο οικονόμος π. Χαράλαμπος Πολίτης (ο πρώτος δεξιά στη φωτογραφία, δίπλα στον Πανοσ. Ηγούμενο Αρχιμ. Ιερόθεο Ζαχαρή)), παραδοσιακός κληρικός και πατέρας τεσσάρων παιδιών, ανήκει στο δυναμικό της Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής της Ιεράς Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και υπηρετεί ως εφημέριος στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν μετόχι της Μονής.

Παρόλον ότι σηκώνει ένα ασήκωτο σταυρό - προχωρημένη σκλήρυνση κατά πλάκας - ερχόταν στην Αστόρια για να λειτουργήσει στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Ελευθερώτριας στις  ημιαγρυπνίες - βραδυνές θείες λειτουργίες που τελούνταν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, χωρίς να γογγύζει και χωρίς να λογαριάζει τον κόπο ή την ασθένειά του.

Η ισορροπία του είναι πολύ ασταθής και η όρασή του προβληματική και έτσι δυσκολεύεται ιδιαίτερα στις Ακολουθίες και στη Θεία λειτουργία. 

Παρόλα αυτά λειτουργεί σαν Αγιορείτης με απόλυτο σεβασμό και ως προς την πιο μικρή λεπτομέρεια του τυπικού.

Τον διακονεί με υποδειγματικό τρόπο στα καθήκοντά του το τρίτο του παιδί - ο Γεώργιος - ένας ευλαβέστατος νέος που εμπνέει αληθινά με τον σεβασμό που δείχνει κατά την επιτέλεση των καθηκόντων του ως ιερόπαιδος.

Τόση πνευματική πείνα και δίψα για προσευχή, τόση ευλάβεια, τόση προσήλωση στην Παράδοση από ένα κληρικό που σηκώνει αδιαμαρτύρητα τόσο βάρος.!

Τι εύλαλος έλεγχος της ραθυμίας και της πνευματικής ολιγωρίας μας.!

Ο Χριστός ξέρει πόσο πολύ μας δίνει φτερά η ευλαβής παρουσία κληρικών της αρετής του π. Χαράλαμπου.

Ο Θεός ας τον ανακουφίζει στον πόνο του.

Θα δούμε πολλές εκπλήξεις εν εκείνη τη Ημέρα.!

No comments:

Post a Comment