Tuesday, January 29, 2013

Ο ΠΟΥΡΤΣΟΥΚΛΗΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΤΖΕΤ, Ο ΑΡΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ



Ο ΠΟΥΡΤΣΟΥΚΛΗΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΤΖΕΤ, Ο ΑΡΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr:

“Στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 και στον δημοσιογράφο κ. Μάνεση, μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν 30 και ήταν 40 χρόνια μπροστά από την εποχή του, αυτά που συμβαίνουν όλα σήμερα τα είχε γράψει και έχει προειδοποιήσει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτή την εποχή», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ. 

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν ήταν μόνο χαρισματική, επινοητική και επικοινωνιακή προσωπικότητα, αλλά ήταν προφητική! Ο νους του κάλπαζε κυριολεκτικά, έτρεχε με το τζετ όταν οι άλλοι έτρεχαν με τον αραμπά».

Αυτό ακριβώς λέμε και εμείς Σεβ. Βύρωνος, Καισαριανής και Υμηττού! 

Ορισμένοι αρχιερείς μας - εν οις και ο μακαριστός Χριστόδουλος - είναι της Jet Set, των θαλαμηγών των εφοπλιστών, των ανακτόρων και των πολυτελών ξενοδοχείων, σε αντίθεση με κάποιο Ναζωραίο (Ιησού Χριστό τον λέγανε. Τον έχετε ακουστά;), ο Οποίος όταν δεν πορευόταν με τα πόδια επωχούτο “επί πώλου όνου”, δεν είχε "πού την κεφαλήν κλίναι" και δεν έκανε καν διακοπές στο “Four Seasons!!!”

Κατανοείτε τώρα, Σεβασμιότατε, γιατί δεν έχουμε σε ιδιαίτερη υπόληψη τον μεταστάντα Αρχιεπίσκοπο;

Και κάτι τελευταίο Αγιε Καισαριανής. Πλην της Λειτουργικής Νεοβαρλααμικής Αναγέννησης που εξακολουθείτε να προίστασθε, κατηγορείστε ότι είστε ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την επισκοποίηση της σοφής θεολογικής κορυφής που ακούγεται στο όνομα Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος! Αληθεύει η καταγγελία;

Μια ταπεινή εισήγηση σε όλους όσους τις τελευταίες μέρες είπαν απίστευτες αμετροέπειες για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Σωτήρης Τζούμας έγραψε στο ιστολόγιό του “Σωτήριος Λόγος” ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε Μητροπολίτη Μεσσηνίας τον κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο), επειδή κατά κάποιο τρόπο του έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες για το πρόσωπό του. 

Αν αυτό αληθεύει καλύτερα να δημοσιοποιήσετε το σχετικό παρασκήνιο, επειδή ενόσω σκεφτόμαστε ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος μας φόρτωσε “τον διαιρέτη της Εκκλησίας”, χάνουμε τα λογικά μας. 

Ούτε που θέλουμε να ακούμε για τον Αρχιεπίσκοπο που μας έφερε τον Πάπα στην Αθήνα, που πήγε στη Ρώμη να τον επισκεφθεί και που επισκέφθηκε την έδρα του ΠΣΕ μεταξύ πολλών άλλων ανομημάτων. 

Αν θέλετε, λοιπόν, να μας κάνετε να τον συμπαθήσουμε λίγο, τουλάχιστον δώστε μας εξηγήσεις για τη χειροτονία του κ. Σαββάτου.

Και τα υπόλοιπα για το τζετ και τους αραμπάδες αφήστε τα για όσους έχουν βάλει υποθήκη το μυαλό τους. 

Ο αείμνηστος Σισσανίου Αντώνιος λ.χ. κυκλοφορούσε με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας και το ίδιο έκανε ο μακαριστός Πατριάρχης των Σέρβων Παύλος.

Αυτοί οι ιεράρχες μας εμπνέουν και όχι οι ιεράρχες της Jet Set και των θαλαμηγών των εφοπλιστών!

No comments:

Post a Comment