Sunday, July 29, 2012

ΑΛΛΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ JAMES DEAN













ΑΛΛΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ JAMES DEAN!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======================


Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας σειράς αλυσιδωτών εκρήξεων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά των Εκκλησιομάχων και των εθνομειοδοτών.


Στην αρχή προσπάθησα να βάλω καλό λογισμό για το θέμα αλλά επειδή η μια έκρηξη του Μακαριότατου διαδέχεται την άλλη εκφράζω την πεποίθηση ότι η στάση του είναι φτιαχτή και ανειλικρινής.


Δεν ξέρω πού το πάει ο κ. Ιερώνυμος αλλά πάντως ο ρόλος του “επαναστάτη χωρίς αίτια” και χωρίς όρια δεν του πηγαίνει καθόλου.


Αλλά Ιερώνυμος Λιάπης και άλλο James Dean.!!!


Πώς να το κάνουμε;


Αν προσπαθεί πάλιν να μιμηθεί τον Χριστόδουλο οι παρεμβάσεις του είναι κωμικές.


“Αλλά τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”.!


Αν προσπαθεί να ρίξει στάκτη στα μάτια όσων τον επικρίνουν για τη δουλοπρεπή σιωπή του η επιχείρηση του μοιάζει με την έφοδο του Καραγκιόζη.


Μάλλον κάτι προσπαθεί να καλύψει με την κριτική που ασκεί.


Πιθανόν να προσπαθεί να εξουδετερώσει την όποια κριτική θα του ασκηθεί από την Ιεραρχία τώρα που η συμμαχία της νέας κυβέρνησης δεν είναι απόλυτη προς το πρόσωπό του.


Ποιος ξέρει, αλλά και ποιος τον εμπιστεύεται;


Ενα είναι το σίγουρο. Ο Ιερώνυμος Λιάπης δεν έχει εμπιστοσύνη για τίποτα.


Η κριτική του εναντίον της Οθωμανολάγνας Ρεπούση είναι αφερέγγυα νοουμένου ότι αυτή η “προοδευτικιά” κυράτσα δεν εξέφρασε προσωπικές γνώμες, αλλά τις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματός της, οι οποίες στα θέματα της πίστεως και της παιδείας ουδόλως διαφέρουν από τις θέσεις του “Σύριζα”, του ΚΚΕ και άλλων συναφών χώρων χωρίς να είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιες είναι οι θέσεις των ομοφρόνων του Μακαριότατου Πασόκων.


Αλλά το πιο αναξιόπιστο στοιχείο του Μακαριότατου έγκειται στο γεγονός ότι ο προσφυώς αποκαλούμενος “κακός δαίμονας του μαθήματος των θρησκευτικών”, ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να απο-ορθοδοξοποιήσει το μάθημα των θρησκευτικών κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι του, δρουν ανενόχλητοι και αντισυνταγματικά κατά του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών ΜΟΝΟΝ και ΜΟΝΟΝ επειδή “ο διά τας αμαρτίας ημών” πρασινοφρούραρχος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποτελεί το στήριγμα, το δόρυ και την ασπίδα τους.


Αν θέλει να γίνει πιστευτός γι’ αυτά που λέγει ο Αρχιεπίσκοπος για την Οθωμανολάγνα Ρεπούση ας πετάξει κλωτσηδόν από συνεργάτη του τον κ. Γιαγκάζογλου αλλιώς οι επαναστατικές εκρήξεις του δεν πείθουν κανένα νουνεχή.


Οσο για την επίθεσή του Μακαριότατου κατά της Μέρκελ, την αναφορά στον Απόστολο Παύλο κτλ. δεν χρειάζονται σχόλια. Πρόκειται για φαιδρότητες.

No comments:

Post a Comment