Friday, July 6, 2012

Η ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Η ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο που ελέγχει και συντάσσει ο σοβαρά παρανοικός και σατανικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης, ο οποίος “στέλλει” υποθετική επιστολή στο ιστολόγιο του και στη συνέχεια την απαντά.!!!

Θα αφήσω τους αναγνώστες πρώτα να διαβάσουν το μέγεθος της ασυναρτησίας του περιεχομένου - τόσον της επιστολής όσον και της απάντησης - και στη συνέχεια θα υποβάλω συγκεκριμένη πρόταση για να δοθεί λύση στο θέμα.

Γράφει λοιπόν σε ανάρτηση - την οποία έχω αντιγράψει στον υπολογιστή μου - και την οποία επιγράφει:

ΣΧΟΛΙΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ
_________

Γιατί αναφέρετε την ολιγωρία μόνο των επισκόπων και του Ναυπάκτου ιδιαίτερα και αφήνετε στο απυρόβλητο τους τάχα μου ηγέτες του αντι/οικουμενιστικού αγώνος;

Γιατί χαϊδεύετε τον Ζήση και τον Μεταλληνό που παριστάνουν τους αρχηγούς και είναι οι «κωλοτούμπες» στο χώρο μας;

Είδατε κάποιος από αυτούς να παρουσιάζει τις αιρέσεις του Ζηζιούλα και να τις αναιρεί;

Δεν γνωρίζουν από χρόνων πολλών τα κουσούρια του;

Σας μεταφέρω κάτι που μου διηγήθηκε πρόσωπο που ήταν παρών σε κάποια συγκέντρωση της Συνάξεως ιερέων στην Γαντζέα Αλμυρού του Βόλου.

Εκεί ο Μεταλληνός, επειδή κατηγορήθηκε από κάποιους ότι συλλειτουργεί με τον Ζηζιούλα, απολογήθηκε ως εξής:

Μου στέλνουν από την Αρχιεπισκοπή κάθε χρόνο στην εορτή του αγίου Αντύπα τον Σεβασμιώτατο Περγάμου και ομιλεί εκεί. Τί να κάνω, υπακούω, τον δέχομαι και συλλειτουργώ μαζί του.

Φέτος είχα ετοιμασθεί να τον αντικρούσω, αν πεί κάτι που προσκρούει στην πίστη, αλλά έβγαλε ένα ορθοδοξότατο κήρυγμα, ίσως επειδή διέγνωσε τη στάση μου.

Αυτά είπε ο παπα-Γιώργης Μεταλληνός και οι πατέρες της Σύναξης θαύμασαν την αγωνιστικότητά του και επιδοκίμασαν την στάση του, με πρώτο τον Ζήση. Το ότι συλλειτούργησε με τον Ζηζιούλα, ήταν για αυτούς λεπτομέρειες!

Έχουν άδικο οι αγιορείτες που τον Μεταλληνό τον λένε «παλάντζα»;
Κ.Σ., εκπαιδευτικός

Εν είδει απαντήσεως:

Δυστυχώς δέν γνωρίζαμε όλες αυτές τίς λεπτομέρειες καί ιδιαιτέρως ότι τά πρόσωπα αυτά επαίρονται γιά αρχηγοί τού αντι-οικουμενισμού.

Διότι η θεολογία τού Ζήση δέν διαφέρει σέ τίποτα άπο τήν θεολογία τού Ζηζιούλα.

Καί όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ικανός σέ μία πρόταση νά εκφράσει τρείς κακοδοξίες.

Επιπλέον διαθέτει μιά δειλή καί αμετανόητη προσωπικότητα όπως προκύπτει από τόν τρόπο πού χειρίστηκε τόν έλεγχο πού τού έγινε σχετικά μέ τήν κακοδοξία του γύρω από τήν ιεράρχιση τής Αγίας Τριάδος.

Είναι καταγεγραμμένος σέ βίντεο ο ελιγμός πού έκανε γιά νά γλιτώσει τήν απολογία αποδίδοντας σέ άλλους τίς δικές του θεωρίες.

Είναι απλώς μεγαλομανής. Μόνο η εξουσία τόν γοητεύει.

Ο Μεταλληνός δέν είναι στό ύψος τού Ζηζιούλα. Φοβάται τίς ελλείψεις του, παρότι ο Κύριος μάς προειδοποίησε νά μήν σχεδιάσουμε τίποτα όταν πρόκειται νά τόν υπερασπιστούμε. Είναι κι αυτός ένα μεγάλο παράδειγμα αυτοαναφοράς!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ. Είναι εις βάρος του τό επιχείρημα!

Μαθαίνουμε ότι τώρα τελευταία διχάζονται λόγω τών πολιτικών τους επιλογών.

Δέν είμαστε σίγουροι εάν είναι κάν χριστιανοί.

Εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι υπερασπιστές τής πίστεώς μας, τότε η Εκκλησία είναι ήδη χαμένη. Αποτελούν τήν κερκόπορτα τής σημερινής εκκλησίας. ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΟΦΡΟΝΕΣ.

Διαθέτουμε ένα πλήθος αναρτήσεων πού αποδεικνύουν τού λόγου τό αληθές.

Ο Θεός άς βάλει τό χέρι Του.

Αμέθυστος
*****

Δεν ξέρω αν χρειάζονται σχόλια θεολογικά ή άλλα.

Υπενθυμίζω ότι ο συντάκτης του κειμένου - και της επιστολής και της απάντησης - τουτέστιν ο σατανικός και σοβαρά Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης - είναι και ο αρχισυντάκτης του Ορθόδοξου Τύπου και ο συντονιστής της “Σύναξης” των Γερόντων για τον Οικουμενισμό.

Και ποιος τον διόρισε και στις δύο αυτές επιτελικές θέσεις του πνευματικού αγώνα;

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης!!! τον οποίο ο π. Μελέτιος, στις λίγες αράδες του κειμένου που παραθέτει, χαρακτηρίζει - μεταξύ άλλων - "Δυτικόφρονα, μεγαλομανή, δεν ξέρει αν είναι καν χριστιανός, άξιο να διατυπώσει τρεις αιρέσεις σε μια πρόταση, δειλή και αμετανόητη προσωπικότητα, ομοιδεάτη της Θεολογίας του Ζηζιούλα", κτλ., κτλ.

Ερωτώ! Είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να μην είναι σοβαρά παρανοικό πρόσωπο;

Δεν μένω όμως μέχρις εδώ.

Εχω την εξής πρόταση.

Ερευνήστε όσοι τον γνωρίζετε ή όσοι μπορείτε να μάθετε για το στενό οικογενειακό του περιβάλλον: Πατέρα, μητέρα, αδέλφια, το πολύ θείους και θείες.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι υπάρχει ένας μεταξύ αυτών - ή και πιθανόν πολύ περισσότεροι από ένας - οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ψυχασθένεια.

Ως γνωστόν οι ψυχοπάθειες είναι κληρονομικές.

Με αυτά τα δεδομένα επιβάλλεται

1.) Η άμεση απομάκρυνση του από το άγιο Θυσιαστήριο, καθότι η σχιζοφρένεια συνιστά σοβαρό κώλυμα ιερωσύνης,
2.) Η άμεση απομάκρυνσή του από τις επιτελικές πνευματικές θέσεις που κατέχει, επειδή προφανώς είναι νοσηρά επικίνδυνος, και
3.) Να του παρασχεθεί αμέσως η κατάλληλη ψυχοφαρμακευτική υποστήριξη, επειδή αυτό τουλάχιστον επιβάλλει ο νόμος της αγάπης.!

No comments:

Post a Comment