Saturday, July 14, 2012

ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ






ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, κ. Viviane Reding, συναντήθηκε, χθες το πρωί στις Βρυξέλλες, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.


Ο Μακαριώτατος βρέθηκε στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στα πλαίσια της συμμετοχής του, μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης, στην ετήσια σύσκεψη που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso και άδραξε την ευκαιρία για να συναντηθεί με την κ. Reding και να συζητήσει τα θέματα της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την συνεχιζόμενη καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στο κατεχόμενο, από τους Τούρκους εισβολείς, βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, Διευθυντή της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, ζήτησε, από την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ενεργότερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός ελληνισμός για την διάσωση των θρησκευτικών μας μνημείων από τις συνεχιζόμενες καταστροφές και την διασφάλιση της ελεύθερης τέλεσης των θρησκευτικών ακολουθιών στους κατεχόμενους ναούς μας.


Η κ. Viviane Reding διαβεβαίωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωρίζει καλά τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί και ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για τον τερματισμό της. Η περίοδος της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσφέρεται ως ευκαιρία για εντονότερο διάλογο και για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος».


Επαινούμε φυσικά εκθύμως τις ενέργειες του Μακαριότατου Κύπρου και του Αγίου Νεαπόλεως Πορφυρίου - υπεύθυνου του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες - προς τους κοινοτικούς επιτρόπους με στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν για την άνευ προηγουμένου σύληση της εθνικής και εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς από τους Τούρκους εισβολείς.


Πλην όμως δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ούτε για την αξιοπιστία των κοινοτικών επιτρόπων και τις ανέξοδες υποσχέσεις που δίνουν, ούτε για την ανύπαρκτη καλή διάθεση των Τούρκων να συμμορφωθούν σε οποιεσδήποτε εκκλήσεις ή υποδείξεις για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Τα ίδια άλλωστε συμβαίνουν στο Πατριαρχείο με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που κατάντησε σίριαλ.


Αντί οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να έχουν ως αποτέλεσμα το στρίμωγμα της Τουρκίας και τη συμμόρφωσή της προς το κοινοτικό κεκτημένο έχουν εξελιχθεί ως εκβιασμός της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος που ζητά κυριολεκτικά την Τουρκοποίηση της Θράκης - και όχι μόνον - για να δεήσει να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.!!!


No comments:

Post a Comment