Wednesday, July 11, 2012

Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΞΙΚΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ;


ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΞΙΚΟΥ;

===================


Αναφέρει Ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπως τη διαβάσαμε στο "Φως Φαναρίου":


“Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας τῇ 10ῃ καί τῇ 11ῃ Ἰουλίου 2012.


Κατ᾿ αὐτάς ἐθεωρήθησαν ἅπαντα τά ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένα θέματα, ἐφ᾿ ὧν καί ἐλήφθησαν αἱ προσήκουσαι ἀποφάσεις.


Κατά τήν συνεδρίαν τῆς πρώτης ἡμέρας, προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικῶν γενομένων ὑπό τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου ἐν τῷ Πανσέπτῳ Πατριαρχικῷ Ναῷ, ὁ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κ. Παγκράτιος Dubas, Ἱερατικῶς Προϊστάμενος τοῦ ἐν Σικάγῳ Ἱεροῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τῆς Οὐκρανικῆς παροικίας, ἐξελέγη παμψηφεί Βοηθός Ἐπίσκοπος παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Mητροπολίτῃ Μεξικοῦ κυρίῳ Ἀθηναγόρᾳ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Σκοπέλου.”


Να ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά στο νέο επίσκοπο της κεντρικής Αμερικής κάθε επιτυχία στο έργο του.


Οι θέσεις μας για τον αντικανονικό θεσμό του βοηθού επισκόπου είναι γνωστές.


Είναι επιβεβλημένο να τερματιστεί άμεσα η χειροτονία τιτουλάριων και βοηθών επισκόπων που προσβάλλει καίρια τους Ιερούς Κανόνες και την ορθόδοξη Εκκλησιολογία.


Η εκλογή του νέου επισκόπου για τη Μητρόπολη Μεξικού ελπίζουμε τουλάχιστον να λύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω Μητρόπολη.


Περιήλθαν σε γνώση μας πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για την εν λόγω Μητρόπολη.


Ας μην τρέξει το μυαλό του καλού αναγνώστη σε ηθικής φύσεως σκάνδαλα επειδή ως γνωστόν - ακόμη και όταν γνωρίζουμε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θέματα αυτής της φύσεως - ουδέποτε τα δημοσιοποιούμε.


Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε καν υπόψη μας τέτοια στοιχεία.


Αυτό που με πολλή θλίψη πληροφορηθήκαμε είναι ότι Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας ασχολείται πιο πολύ με το business παρά με τη διαποίμναση του λαού του Θεού που του ενεπιστεύθη ο Κύριος.


Ενώ η τεράστια σε έκταση Μητρόπολη Μεξικού - που περιλαμβάνει όλες τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής - θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πρώτης τάξεως ιεραποστολική Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας περί άλλων μεριμνά και τυρβάζει.


Το ακόμη χειρότερο. Δίνει παραπλανητικά στοιχεία για δήθεν απέραντους αγρούς ιεραποστολικού έργου που είναι έτοιμοι προς θερισμό μεταξύ των κατοίκων της Γουατεμάλας, της Κούβας ή και άλλων χωρών της επαρχίας του, για να συγκεντρώνει χρηματικά ποσά για την ευόδωση ιεραποστολικού έργου, χωρίς όμως να φαίνεται στην πράξη πώς αξιοποιούνται αυτά τα ποσά.


Διερωτόμαστε: Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι εις γνώση του Οικουμενικού Πατριαρχείου;


Αν είναι τι κάνει για να νοικοκυρέψει την κατάσταση στη Μητρόπολη Μεξικού και να βάλει σε ορθές βάσεις την ιεραποστολική προσπάθεια στην κεντρική Αμερική;


Ας ελπίσουμε ότι η εκλογή του νέου βοηθού επισκόπου Μεξικού θα έρθει να θεραπεύσει αυτή την ανάγκη επειδή είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ιεραποστολής και ο επιχώριος Μητροπολίτης να αδιαφορεί ουσιαστικά για το ιεραποστολικό έργο.

No comments:

Post a Comment