Tuesday, July 3, 2012

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΑΣ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ!


ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΑΣ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Ο κ. Νικ. Σωτηρόπουλος σπουδαίος αντιαιρετικός - και όχι μόνον - θεολόγος, αφορίστηκε με μεθοδεύσεις απαράδεκτες από πανορθόδοξη διάσκεψη ώστε να δικαιωθεί ο αλλοτριοεπίσκοπος της Αυστραλίας κ. Στυλιανός (Χαρκιανάκις), ο οποίος - όπως γνωρίζουν ακόμη και οι κότες - δεν θα έπρεπε για πολλούς λόγους να βρίσκεται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο.


Πολλώ μάλλον επομένως για χάρη του οποίου δεν θα έπρεπε να έχει αφοριστεί ένας ανιδιοτελής εργάτης του Ευαγγελίου όπως αναμφίβολα είναι ο κ. Σωτηρόπουλος.


Ο κ. Σωτηρόπουλος με επιστολή του στον “Ορθόδοξο Τύπο” εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους με επιστολές τους στον “Ορθόδοξο Τύπο” και με αναρτήσεις στο διαδίχτυο εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον ίδιο.


Επειδή είμαι ένας από αυτούς που ανάρτησα άρθρο υπέρ της αποκαταστάσεως του κ. Σωτηρόπουλου με την άρση του άδικου αφορισμού που του επεβλήθη - και έπειδή ίσως - επαναλαμβάνω ίσως - το άρθρο αυτό ετέθη υπόψη του κ. Σωτηρόπουλου και ως εκ τούτου είναι ενδεχόμενο να με συμπεριλαμβάνει μεταξύ εκείνων που εκφράζει τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη που του παρέχουν - νιώθω την ανάγκη να σημειώσω τα ακόλουθα.


Κύριε Σωτηρόπουλε. ΔΕΝ δέχομαι τις ευχαριστίες σας για την υποστήριξη που σας παρέχω.


Οπως έχω γράψει δεκάδες φορές όταν υποστηρίζουμε ένα αδικημένο ΔΕΝ του κάνουμε χατήρι για να μας χρωστά ευχαριστίες. Κάνουμε χατήρι στον εαυτό μας επειδή συντασσόμαστε με τους αδικούμενους και υπέρ της αλήθειας.


Δεν σας υποστήριξα, κ. Σωτηρόπουλε, για κάτι ιδιοτελές ή έστω προσωπικό.


Σας υποστήριξα καθ’ ο είχα αδήριτο χρέος επειδή αγωνίζεστε εναντίον ενός επισκόπου που υπέγραψε την προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ και ο οποίος οργάνωσε τον οικουμενιστικό καρνάβαλο της Καμπέρρας όπου και υποχρέωσε δεκάδες ορθόδοξους αντιπροσώπους να συμπροσευχηθούν με κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους ακόμη και με σαμανιστές μάγους.


Χατήρι λοιπόν στον εαυτό μου έκανα όταν σας υποστήριξα και όχι σε σας.


No comments:

Post a Comment