Monday, July 2, 2012

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ!!!


Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάζουμε στην εφημερίδα “Το Παρόν”:

“Ετοιμάζει λίστα καλεσμένων!
Η είδηση κυκλοφορεί ευρύτατα στους διαδρόμους του κτιρίου της Συνόδου: Εις εκ των γραμματέων της Ιεράς Συνόδου ετοιμάζει ήδη τη…λίστα των καλεσμένων για τη δεξίωση που θα δώσει όταν εκλεγεί τον Οκτώβριο Μητροπολίτης Πρεβέζης!
Τόσο βέβαιος είναι για τη θέση ή του την έχουν υποσχεθεί εκεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών;
Ακούγεται μάλιστα πως ο ίδιος ο γραμματέας πρότεινε σε ιερέα να τον ακολουθήσει, όταν με το καλό εκλεγεί, και να γίνει πρωτοσύγκελος στην πρόσφατα χηρεύσασα μητρόπολη.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να μην έχει και πολλές πιθανότητες εκλογής, όμως οι δύο επικρατέστεροι αντίπαλοι λέγεται πως τον χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα.
Η αλήθεια είναι πως ο Οκτώβριος αργεί και έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος για την κενή Μητρόπολη Πρεβέζης.
Ή καλύτερα για τις μητροπόλεις που θα μείνουν κενές μέχρι τότε…
Ο ονειροπόλος αρχιμανδρίτης που προετοιμάζει τη δεξίωση μπορεί να μην έχει φτάσει στην επιλογή τού κυρίως πιάτου, όμως το φρούτο είναι δεδομένο: ωραιότατες κλημεντίνες!
Τα πολύ γευστικά μανταρινάκια χωρίς κουκούτσια που τρώγονται εύκολα και τα είχε ανακαλύψει διασταυρώνοντας πορτοκάλια με μανταρίνια ο μοναχός Clement…”

Δεν ξέρουμε τι να πρωτοκλάψουμε ή τι να πρωτολοιδορήσουμε αναφορικά με αυτήν την είδηση.

Πρέπει άραγε να μας απασχολήσει το αστείο ή το τραγικό του περιεχομένου της;

Αν αληθεύει η είδηση επιβεβαιώνει ότι όντως(!!!) το Αγιο Πνεύμα εκλέγει τους επισκόπους μας.!!!

Αν δεν αληθεύει η είδηση εκφράζουμε την αηδία μας για το κατάπτυστο παρασκήνιο που αναπτύσσεται.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά δεν είναι ποιες ανίερες μεθοδεύσεις έχουν δρομολογηθεί και ποια φαιδρά φαινόμενα παρατηρούνται, αλλά να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της Εκκλησίας.

Επαναλαμβάνω αυτά που έγραψα τις τελευταίες ημέρες άμα τη αγγελία της κοιμήσεως του επισκόπου Νικοπόλεως κυρού Μελετίου.

Οσες αντιρρήσεις και αν υπάρχουν - και υπάρχουν και τις εξέφρασα με αυστηρότατη γλώσσα την τελευταία τριετία - για τις Νεοβαρλααμικές αστοχίες στη Μητρόπολη Νικοπόλεως, είναι ανεπίτρεπτο να ξεχνούμε ότι ο κυρός Μελέτιος οικοδόμησε σπουδαίο ποιμαντικό έργο που δεν πρέπει να κατεδαφισθεί για να εκλεγεί στη θέση του ένα φαιδρό υποκείμενο που ετοιμάζει τη λίστα των καλεσμένων πριν την εκλογή του ή κάποιων άλλων που μετέρχονται παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που ξεπερνούν και τις ασχημίες των πολιτικών για να καταλάβουν το Θρόνο της Μητροπόλεως Πρεβέζης.

Η εκλογή του νέου επισκόπου Πρεβέζης πρέπει εξάπαντος να διασφαλίζει την κατά Θεόν συνέχεια στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και να αποσκοπεί στην ωφέλεια του λαού του Θεού με την ανάδειξη πνευματικού επισκόπου με φόβο Θεού. Οχι πρωταγωνιστή των παρασκηνίων και αυλοκόλακα του Αρχιεπισκόπου.

No comments:

Post a Comment