Friday, July 13, 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ



ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” τα εξής αποκαρδιωτικά:


“Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Η επίσκεψη του επισκόπου Ρώμης στη Νις για τους εορτασμούς της επετείου των 1700 χρόνων από το διάταγμα των Μεδιολάνων το επόμενο έτος (2013) θα ήταν πολύ χρήσιμη για τη Σερβία, το Σερβικό λαό και το σερβικό κράτος.


Πολλά τα σχετικά δημοσιεύματα για τις δηλώσεις του Πατριάρχη. Μερικά από αυτά αναφέρουν ότι στους εορτασμούς θα κληθεί αντιπροσωπεία του Βατικανού "στο υψηλότερο επίπεδο" ( http://www.blic.rs/) και ότι είναι μια ευκαιρία να επιστρέψει στο Χριστιανισμό και το ζήτημα της "ενότητας για την οποία εμείς προσευχόμαστε κάθε μέρα."


"Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες απόψεις, όπως του Πατριάρχη Ρωσίας, (http://www.politika.rs/), ο οποίος λέει ότι δεν μπορεί να έρθει (στη Νις) ο Πάπας» δηλώνει ο Πατριάρχης Σερβίας προσθέτοντας ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να συμβεί.”


Εχετε την καλωσύνη, Μακαριότατε Σερβίας, να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η επίσκεψη του αιρεσιάρχη της Ρώμης στη Σερβία;"


Ειλικρινά Μακαριότατε!


Οσο και να προσπαθήσουμε δεν κατανοούμε σε τι ακριβώς θα βοηθήσει την Εκκλησία της Σερβίας η συμμετοχή του Πάπα στις εκδηλώσεις για τα 1700 χρόνια από την υπογραφή του διατάγματος των Μεδιολάνων.


Οτι θα καταστεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εμπέδωση του “λαικού Οικουμενισμού” το βλέπουμε.


Οτι θα εξαναγκάσετε συλλήβδην έμμεσα τους Ορθόδοξους Πρωθεριάρχες που θα παραστούν στις εκδηλώσεις να συμπροσευχηθούν με τον Πάπα επίσης το βλέπουμε.


Οτι δεν θα αποφέρει κανένα απολύτως πρακτικό κέρδος για τα εθνικά θέματα της Σερβίας είναι ηλίου φαεινότερον, όπως δεν απέδωσαν οι αντίστοιχες επισκέψεις του ποντίφηκα απολύτως τίποτα θετικό στην Κύπρο και στη Μέση Ανατολή.


Ποιο ακριβώς κέρδος θα προσδώσει η συμμετοχή του Πάπα στους εορτασμούς;


Επιπλέον! Θα ενισχύσει το περί τον Σεβ. κ. Αρτέμιο σχίσμα που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στη Σερβία, επειδή με την παπική επίσκεψη και τις οικουμενιστικές ασχημίες που θα την συνοδεύσουν, θα ενισχυθούν τα μέγιστα οι διαιρετικές τάσεις στην Εκκλησία σας.


Προσευχόμαστε, Μακαριότατε, να κάνετε δεύτερες σοφότερες σκέψεις.


Ο αιρεσιάρχης του Βατικανού που “αγιοποίησε” τον Στέπινατς δεν έχει καμιά απολύτως δουλειά στη Σερβία.

No comments:

Post a Comment