Tuesday, July 3, 2012

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ


Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

========


Δυστυχώς το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα από πολλού χρόνου έχει πάψει να αποτελεί αντικείμενο ουσιαστικής ενασχόλησης απ την πλευρά του ελληνικού κράτους με αποτέλεσμα αυτό να διατηρείται στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία κάποιων ευαισθητοποιημένων σχετικώς ιστολογίων εν οις και το παρόν, ενίων βορειοηπειρωτικών σωματείων, της ΣΦΕΒΑ, του μητροπολίτη Κονίτσης, κομματικών εντύπων και διαφόρων άλλων παραγόντων.


Η ελληνική εξωτερική πολιτική προφανώς είχε και έχει άλλους προσανατολισμούς και προτεραιότητες.


Ας μην ξεχνούμε μακαρίτη υπουργό που ονόμαζε τη Βόρειο Ήπειρο Νότια Αλβανία, έτερο Έλληνα πρωθυπουργό που χαρακτήριζε μοντέλο το σύστημα διακυβερνήσεως του Εμβέρ Χότζα αλλά και την επί βλάβη ζωτικών για τη χώρα μας συμφερόντων μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία.


Οι σφεβίτες είναι αξιέπαινοι γιατί μέσα στο κατακαλόκαιρο, πυρπολούμενοι από ιερό ζήλο για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων θα μαζευτούν από κάθε άκρη της πατρίδας μας στην ακριτική Κόνιτσα για να διατρανώσουν με αποφασιστικότητα την πίστη τους στο δίκαιο του αγώνα τους για μία ελεύθερη Βόρειο Ήπειρο ενωμένη με τη μητέρα Ελλάδα.


Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όπως και κυρίως και κατά πρώτο λόγο στο λεβέντη δεσπότη της Κόνιτσας και άξιο διάδοχο του πολύκλαυστου Σεβαστιανού μητροπολίτη Ανδρέα που πληροφορεί αξίως τη διακονία του.


Σε μία εποχή όπου βασιλεύει η ραστώνη, ο συμβιβασμός, ο ωχαδελφισμός και ο δεν-μεμελισμός, για να θυμηθούμε και τον έτερο αγωνιστή μητροπολίτη επίσης πολύκλαυστο π. Αυγουστίνο Καντιώτη, τα παιδιά της ΣΦΕΒΑ μας γεμίζουν ανείπωτη χαρά και ελπίδα.


Ο Κύριος να τους ευλογεί!


No comments:

Post a Comment