Tuesday, May 8, 2012

ΠΟΛΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


ΠΟΛΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Γράφει το ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:


“Όταν η Άννα Διαμαντοπούλου εγκατέλειπε το Υπουργείο Παιδείας για να αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης είχαμε κάνει ένα "αφιέρωμα" στην "προσφορά" της στο μάθημα των Θρησκευτικών. Σημειώναμε τότε: "Μετά την απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Παιδείας, ευχόμαστε στην Άννα Διαμαντοπούλου σύντομα να έλθει και η απομάκρυνσή της γενικώς από την πολιτική σκηνή με την ψήφο των πολιτών…".


Η ευχή μας έπιασε και ο λαός αποφάσισε η πρώην Υπουργός Παιδείας να μην είναι πια ούτε απλή βουλευτής. Δεν κατάλαβε ίσως ποτέ τον λόγο "σκληρόν σοι πρὸς κέντρα λακτίζειν"...


Τώρα δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλό καλοκαίρι.”


Σχολιάζει τον αποχαιρετισμό του ιστολογίου για την κυρία Διαμαντοπούλου ο ευσεβής γιατρός κ. Λυκούργος Νάνης πνευματικό τέκνο του οσιακής μνήμης Μητροπολίτη Λαρίσσης κυρού Θεολόγου.


“Χαρμόσυνο οπωσδήποτε γεγονός αποτελεί και η αποτυχία της εκ νέου κατάληψης του βουλευτικού αξιώματος απ’ την πλευρά του γνωστού αμετροεπούς εκκλησιομάχου και φίλου του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, του γνωστού και μη εξαιρετέου κου Σηφουνάκη που σκύλιασε προκειμένου να πλήξει τον ιερό κλήρο.


Δυστυχώς, απ’ την άλλη πλευρά είναι να θλίβεται κανείς με την άνοδο στη δεύτερη θέση του δυσώνυμου ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για την εκλογή του δεινού πολεμίου της Εκκλησίας και του έθνους Πέτρου Τατσόπουλου όσο και για την εκλογή της Μαρίας Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ του σοβαροφανούς κου Κουβέλη, που τόσο κακούργησε πάνω στο σώμα της ιστορικής αλήθειας.


Δυστυχώς η τιμωρητική ψήφος που βασίστηκε κυρίως στο θυμικό είχε και σημαντικές παρενέργειες.


Η δεύτερη θέση που κατέλαβε το τέως απόκομμα και νυν κόμμα των εθνομηδενιστών, έστω κι αν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο, αναδεικνύει το μέτρο της ποιοτικής καθίζησης της νεοελληνικής κοινωνίας.


Και συμπληρώνει τις σκέψεις σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο “Ανάστασιος” με τετράστιχο του Κώστα Βάρναλη που μας παραθέτει:


“Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο

Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως

Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο

Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.”


Μη βιάζεστε, καλοί μου φίλοι, να θάψετε την Αννούλα. Αν στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου ο “Σύριζα”, όχι μόνον διατηρήσει αλλά και ενισχύσει τις έδρες του, σημαίνει ότι καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση της οποίας δεν θα είναι ο πυρήνας.


Οποτε σε αυτή την περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας δεν θα μείνει στα χέρια του κ. Μπαμπινιώτη. Σε κάποια Δραγώνα, σε κάποια Ρεπούση και σε κάποιο Τατσόπουλο θα δοθεί. Οπότε "έσσεται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης."


Στην Κύπρο, κ. Τάτση, έχουμε μια παροιμία που λέγει: “Μεν σούζεις τα πόδκια σου πριν κάτσεις πάνω στον γάδαρο”. Τουτέστιν "μην κουνάς τα ποδάρια σου πριν καθήσεις στο γαιδούρι.”


Και δυστυχώς η κατάσταση είναι τόσο ρευστή και - στο βαθμό που είναι προβλεπτή - τόσο απαισιόδοξη, ώστε καλά κάνουμε να περιορίσουμε τους πανηγυρισμούς μας για την ήττα των τρισάθλιων Πασόκων, επειδή αυτοί που ουσιαστικά κέρδισαν από τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άνθρωποι που φοβούνται το Θεό ή αγαπούν την πατρίδα μας, αλλά δοκιμασμένοι ενθομηδενιστές και εκκλησιομάχοι.


Τι καλό να περιμένει τώρα κάποιος από αυτούς;

No comments:

Post a Comment