Monday, May 7, 2012

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Γράφει το “Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr:”


“Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η σύνθεσή της, δήλωσε σήμερα από τα Σκόπια ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε.


«Όποια κι....αν είναι η κυβέρνηση, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί βάσει των καλύτερων δημοκρατικών παραδόσεων της Ελλάδας στο πνεύμα των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Φούλε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι.


«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην συμμετάσχει στην ελληνική κυβέρνηση κανένα ξενοφοβικό ή εθνικιστικό κόμμα», πρόσθεσε.”


Προσπαθώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε, έκανε τις παράξενες αυτές δηλώσεις.


Τις χαρακτηρίζω παράξενες, όχι επειδη διαφωνώ με το περιεχόμενό τους, αλλά επειδή συνιστούν απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και πριμοδοτούν αποφασιστικά την “Χρυσή Αυγή” στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.


Οσο θερμά υποδέχθηκαν οι Ελληνες ψηφοφόροι τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε που τους υπέδειξε να μην ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα, άλλο τόσο θερμά ακούουν τις δηλώσεις του κ. Φούλε τώρα, έστω και αν στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κάθετα ενάντιοι με τη “Χρυσή Αυγή”.


Είναι δυνατόν ο Ευρωπαίος επίτροπος να μην αντιλαμβάνεται ότι το απόλυτα εχθρικό κλίμα προς τη Ευρώπη που υπάρχει διάχυτο στη χώρα δεν ευνοεί τις δημόσιες παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων;


Αλλωστε η βασική θέση της “Χρυσής Αυγής” είναι ότι αποτελεί το μόνο πατριωτικό κόμμα. Οταν λοιπόν έρχεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος και υποδεικνύει - και μάλιστα από τα Σκόπια - στους Ελληνες ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση επειδή είναι εθνικιστικό κόμμα είναι σαν να ρίχνει λάδι στη φωτιά.


Εκτός και αν οι υποδείξεις του κ. Επίτροπου γίνονται εκ του πονηρού. Επιδιώκει στην πραγματικότητα την ενίσχυση της “Χρυσής Αυγής” για λόγους που δεν κατανοούμε.


Περιττόν να πούμε ότι ασφαλώς η “Χρυσή Αυγή” θα κάνει σημαία τώρα αυτές τις δηλώσεις - όπως οι αντιμνημονιακοί έκανα παντιέρα τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε προεκλογικά - και θα καλέσει τους ψηφοφόρους στις εκλογές του Ιουνίου να την υπερψηφίσουν επειδή εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι τις υποδείξεις της Ευρώπης.!!!


No comments:

Post a Comment