Sunday, May 13, 2012

ΟΧΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ


ΟΧΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ (ή ΚΑΜΩΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ) ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Αρχιεπίσκοπος: «Είπε ο Χριστός μην ταϊζετε μετανάστες ή έγχρωμους;»

Το Ενοριακό Συσσίτιο του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

"Περνάμε δύσκολες ημέρες και υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον" σημείωσε ο Μακαριώτατος. "Ψάχνουμε λύσεις και απαντήσεις, ξεχνάμε όμως ότι ο Θεός είναι η παρηγοριά μας, η ελπίδα μας".

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε να μην χρειαστεί να γίνουν τέτοια άλλα έργα, όμως "η πραγματικότητα", τόνισε, "μας λέει πως πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα".

Απάντησε δε σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία γιατί προσφέρει φαγητό στους μετανάστες, επισημαίνοντας πως "ο Χριστός δεν είπε πως αν κάποιος είναι έγχρωμος ή μουσουλμάνος να τον διώξεις".

Τέλος, εξήρε την στήριξη που δίνουν ακόμη και οι φτωχοί άνθρωποι από το υστέρημά τους για να λειτουργούν τα συσσίτια της Εκκλησίας.”

Οχι Μακαριότατε!

Δεν είπε κανείς - και οπωσδήποτε όχι ο Χριστός - ότι είναι κακό η Εκκλησία να κάνει συσσίτια και να δίνει ένα κομμάτι ψωμί σε κάθε εμπερίστατο πλάσμα. Το ακριβώς αντίθετο είπε ο Χριστός! Να γνοιαζόμαστε για κάθε πονεμένο άνθρωπο χωρίς διακρίσεις.

Ουδείς σας κατηγορεί επειδή βοηθάτε εμπερίστατα πλάσματα.

Αλλο είναι που σας καταμαρτυρούμε.

Οτι είστε η “πέμπτη φάλαγγα” των τρισάθλιων Πασόκων - και ο Θεός να με βγάλει ψεύτη και του Σύριζα - και προωθείτε το χωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία με δεξί χέρι τον ανεκδιήγητο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο).

Σας κατηγορούμε επίσης, Μακαριότατε, επειδή προωθείτε παντελώς ακατάλληλα πρόσωπα για επισκοποίηση και στις επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

Ακόμη, επειδή είστε το πραγματικό στήριγμα του “κακού δαίμονα των θρησκευτικών” κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων του που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απο- ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σας κατηγορούμε επίσης ότι είστε "Μαικήνας" των Νεορθοδόξων που σας πλαισιώνουν στο περιοδικό “Εφημέριος” και “Θεολογία” και στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας και για πολλά άλλα.

Οχι όμως επειδή βοηθάτε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.!

Τέρμα λοιπόν το θέατρο και ενεργήστε ανάλογα.

Η Εκκλησία δεν χρειάζεται αρχιστράτηγο άνθρωπο των παρασκηνίων και συνωμότη των Πασόκων και των άλλων Εκκλησιομάχων.

Πότε με το καλό θα αποσυρθείτε στα Οινόφυτα;

No comments:

Post a Comment