Wednesday, May 9, 2012

ΔΗΛΑΔΗ; ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;


ΔΗΛΑΔΗ; ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Διαβάζω στο ιστολόγιο “Ακτίνες” αξιόλογο άρθρο του γνωστού αρθρογράφου κ. Γ. Παπαθανασόπουλου:


“Εν όψει πιθανών νέων εκλογών ξεκαθαρίζω μέσα μου ορισμένα πράγματα.


1. Ψηφίζω Κόμμα που είναι υπέρ της παραμονής μας στην Ενωμένη Ευρώπη και στη ζώνη του Ευρώ και είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και γενικά της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αμέσως αποκλείονται το ΚΚΕ και η "Χρυσή Αυγή". Έμμεσα αποκλείονται όλοι όσοι με την πολιτική τους είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μας οδηγούν τουλάχιστον εκτός Ευρωζώνης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες). Θολές οι απόψεις για την ελεύθερη οικονομία της ΔΗΜΑΡ.


2. Ψηφίζω Κόμμα που θέλει η Ελλάδα να αναπτυχθεί, αλλά και να διατηρήσει τις ρίζες της, την Ιστορία της, τις Παραδόσεις της και την ιδιοπροσωπία της και να μην επιδιώκει να περιθωριοποιήσει την Εκκλησία, που είναι μείζων παράγων της ιδιοπροσωπίας αυτής. Αμέσως αποκλείονται ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι, "Δράση", "Δημιουργία ξανά".


3. Ψηφίζω Κόμμα που σέβεται τις Δημοκρατικές Αρχές και την Ελευθερία του κάθε πολίτη και έχει ως αρχή του την ανεκτικότητα και τον σεβασμό προς το διαφορετικό, προς την ετερότητα του άλλου. Αυτομάτως αποκλείεται η "Χρυσή Αυγή".


4. Ψηφίζω Κόμμα του οποίου τα στελέχη είναι άφθαρτα, δεν είναι ματαιόδοξα και με δίψα εξουσίας, δεν έχουν πελατειακή νοοτροπία, δεν έχουν ερασιτεχνικές ηγεσίες, ούτε έχουν διαφθαρεί από το πολιτικό σύστημα. Αυτομάτως αποκλείονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


5. Ψηφίζω Κόμμα που δεν εκφράζει μια ομάδα συμφερόντων, ή που δεν είναι προϊόν των φιλοδοξιών ενός, δύο ή μιας παρέας ανθρώπων. Κόμμα χωρίς αρχές και χωρίς λόγο ύπαρξης παρά μόνο για να επιβιώνει πολιτικά ο αρχηγός ή η παρέα έχει παρασιτική ζωή και είναι βραχύβιο. Τέτοια είναι μερικά από τα Κόμματα που δεν εισήλθαν στην παρούσα Βουλή.


Ωραία, θα πει κάποιος, στην ουσία απέκλεισες όλα τα Κόμματα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Τι θα κάνεις μπροστά στην κάλπη; Απαντώ.


Πρώτον θα πάω να ψηφίσω. Θεωρώ ότι το λευκό ή το άκυρο είναι ανεύθυνη πράξη.


Δεύτερον θα κρίνω όπως οι Γάλλοι στις πρόσφατες προεκλογικές εκλογές, θα αποδεχθώ δηλαδή την εφιαλτική πραγματικότητα και θα επιλέξω εκείνη την ώρα αυτόν που, κατά την εκτίμηση μου, λέγει τα λιγότερα ψέματα, που υπόσχεται τα περισσότερο εφικτά και που θίγει λιγότερο τη νοημοσύνη μου.


Και τρίτον και σπουδαιότερο, θα βάλω πάνω από τα οικονομικά μου, που δεν είναι και ανθηρά, τις αρχές μου, τη διατήρηση των αξιών του Γένους μου και την επιβίωση τους στις επόμενες γενιές.”


Δηλαδή κ. Παπαθανασόπουλε; Τι θα ψηφίσετε; Μπορεί να αποφύγετε την ευθεία απάντηση και να μας δώσετε νομικίστικη. Δηλαδή: Η ψήφος είναι μυστική. Απαντώ. Οχι για τους δημοσιογράφους. Δεν γίνεται να παίζουμε κρυφτούλι όσοι θέλουμε να καταθέτουμε δημόσια και επώνυμα τις θέσεις μας.


Ολα όσα αναφέρατε στο άρθρο σας βρίσκουν σύμφωνους όλους μας.


Η ανάλυσή σας για την παθογένεια των κομμάτων είναι ευθύβολη και ουσιαστική.


Πολύ ορθή η θέση σας επίσης ότι η αποχή και το λευκό ΔΕΝ είναι ούτε πολιτικά, ούτε εθνικά, ούτε ηθικά ορθή στάση.


Εξίσου ορθή η θέση σας ότι δεν υπάρχουν τέλεια κόμματα ούτε ποτέ θα υπάρξουν. Οσοι πιστεύουν το αντίθετο είναι όμηροι φαντασιοπληξιών.


Οι χριστιανοί οφείλουν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να ψηφίζουν το λιγότερο κακό κόμμα.


Πέστε μας λοιπόν ποιο είναι αυτό το κόμμα για να ξέρουμε πού το πάτε.


Το να αραδιάσουμε ποιους ΔΕΝ θέλουμε να ψηφίσουμε και ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ είναι πανεύκολο. Για όλους μας, έστω και αν δεν μπορούμε να τα γράψουμε τόσο ωραία όπως τα γράφετε εσείς.


Η παλικαριά υπάρχει όταν κάποιος έχει το θάρρος να πει: Το λιγότερο κακό είναι το ακόλουθο κόμμα και γι’ αυτό το ψηφίζω.


Αναμένουμε.


Το άρθρο σας το διαβάσαμε άνετα μέχρι το σημείο που λέτε ότι θα αποφασίσετε τη στιγμή της ψηφοφορίας τι θα ψηφίσετε!!!

Και γιατί δεν αποφασίζετε τώρα και να αιτιολογήσετε την ψήφο σας και να μας βοηθήσετε με τη σωστή επιχειρηματολογία να πάρουμε κι εμείς την ορθή απόφαση;

Ολα τα δεδομένα είναι στη διάθεσή σας.

1 comment:

  1. ''Ψηφίζω Κόμμα που είναι υπέρ της παραμονής μας στην Ενωμένη Ευρώπη και στη ζώνη του Ευρώ και είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και γενικά της φιλελεύθερης δημοκρατίας.'' Εσείς κύριε Τελεβάντο λέτε ότι συμφωνείτε με αυτό. Δηλαδή θέλετε να είμαστε σ' αυτήν την σατανική ένωση;

    ReplyDelete