Saturday, May 19, 2012

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Του κ. Λυκούργου Νάνη
============

Σήμερα εορτάζεται η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.Μετά λίγες ημέρες συμπληρώνονται 559 έτη από της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως. Και από τις 24 έως τις 27 τρέχοντος μηνός θα λάβει χώρα το γνωστό συνέδριο της ακαδημίας που ποινικοποιεί θεολογικά και εκκλησιολογικά τον εθνισμό βαφτίζοντάς τον εθνικισμό, όρο αρνητικά φορτισμένο και δικαίως.

Ούτε τις ημέρες που πενθεί ο ελληνισμός δε σεβάστηκαν οι ιθύνοντες της θλιβερής ακαδημίας.

Πώς θα τελέσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος μνημόσυνο στη μνήμη των σφαγιασθέντων Ελλήνων όταν δύο μέρες πριν θα έχει επιχειρηθεί διά μέσου του θλιβερού συνεδρίου ο απογαλακτισμός απ’ το Βυζάντιο με τη συνακόλουθη αποδόμηση της εθνικής μνήμης;

Πότε η επίσημη Εκκλησία θα ασχοληθεί σοβαρά με την πατρομάχο ακαδημία που συντελεί στην παραφθορά του εκκλησιαστικού ήθους και στον εθνοαποδομητισμό;

Ώς πότε θα κυριαρχεί το επαίσχυντο φιλάδελφο; Ο μητροπολίτης Δημητριάδος ίσταται υπεράνω των ιερών κανόνων και της εκκλησιαστικής ευταξίας;

Τι πράττουν εν προκειμένω οι συνεπίσκοποί του;

Λόγιος και θεολογικά καταρτισμένος μητροπολίτης, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, διετύπωσε τη φοβερή καταγγελία επί τη βάσει της οποίας κυοφορείται αίρεση εντός των κόλπων της διαβόητης ακαδημίας.

Τα ίδια φρονούν και έτεροι σεβάσμιοι επίσκοποι, μοναχοί, κληρικοί - διακεκριμένοι ακαδημαικοί θεολόγοι, ιεραποστολικές αδελφότητες και πλήθος πιστών. Και η ΔΙΣ και η ΙΣΙ κωφεύουν προκλητικά στην αγωνιώδη κραυγή του ποιμνίου.

Εν ονόματι προφανώς της σκοπιμότητας και της κακώς εννοουμένης ειρήνης της Εκκλησίας. Το θέλει όμως κάτι τέτοιο ο Θεός; “Θεός το κινδυνευόμενον” σεβασμιώτατοι!

Και αν δεν ασχοληθείτε σεις ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ θα αναγκασθεί ο πιστός λαός, “ο φύλαξ της Ορθοδοξίας”, κατά την εγκύκλιο των πατριαρχών του 1848, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και δε θα υπολογίσει ούτε απειλές, ούτε διώξεις, ούτε και το μαρτύριο ακόμη. Το παλαιοημερολογητικό ζήτημα με τις προεκτάσεις του δε φαίνεται να σας έχει προβληματίσει.

Αφήστε τα δεσποτικά φεστιβάλ και μεριμνήστε με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης για τη διαφύλαξη του ορθόδοξου ήθους που ευτελίζει η συγκεκριμένη ακαδημία.

Οι καιροί ου μενετοί!

No comments:

Post a Comment