Sunday, May 13, 2012

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


Διαβάζουμε στο “Βήμα της Κυριακής” δημοσκόπηση της Κάπα Research:


“Στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε,

ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5%

και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%,

ΠΑΣΟΚ 12,2%,

Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%,

ΚΚΕ 6,5%,

Χρυσή Αυγή 5,8%,

ΔΗΜΑΡ 5%,

Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%,

ΔΗΜΣΥΜ 2,5%,

ΛΑΟΣ 2,4%,

Δημιουργία Ξανά 2,2%,

Δράση 1,3%

ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.”


Για όσους αφελείς - για να χρησιμοποιήσει κανείς τον επιεικέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό - απορούν γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει σώνει και καλά να γίνουν εκλογές και αρνείται κάθε σύμπραξη για να σχηματιστεί κυβέρνηση, η απάντηση δίνεται με κρυστάλλινη σαφήνεια με τα στοιχεία της πιο πάνω δημοσκόπησης.


Θέλει να εξαργυρώσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του με ανάλογη αντιπροσώπευση στη Βουλή και να επωφεληθεί με το μπόνους των 50 βουλευτών του πρώτου κόμματος και να γίνει πρωθυπουργός!!!


Ο Τσίπρας πρωθυπουργός!!!


Ενα πράγμα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μια για πάντα. Ο κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει! Οχι με συγχωρείτε! Κάνετε λάθος! Δεν το είπε ο Κίσσιγκερ! Το είπε η Αγία Γραφή χιλιετηρίδες προηγουμένως.


Ο κ. Τσίπρας (of all the people) μέσα σε ένα μήνα ανέβασε κατά 33% τα ποσοστά του κόμματός του.!!!


Ο υπ’ αριθμό ένα κίνδυνος της πατρίδας μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Η πλεονεξία μας, η ακρισία μας, η ευθυνοφοβία μας, ο τυχοδιωκτισμός και ο ευσεβοποθισμός μας.


Το γεγονός ότι περισσότερο από 21% του εκλογικού σώματος - σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - είναι διατεθειμένο να ψηφίσει τον κ. Τσίπρα δείχνει ότι χάσαμε κάθε τσίπα ντροπής, κάθε ανθρωπιά και κάθε φιλότιμο.


Πώς είπατε; Οι “σκοτεινές δυνάμεις”, το Ισραηλινό Συμβούλιο, ο Τευτονικός ιμπεριαλισμός, η Μασωνία, ο Διεθνής Σιωνισμός, η λέσχη Μπίντελμπεργκ, η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι και ο αγαπητικός της βοσκοπούλας;


Λυπάμαι, πατέρες και αδελφοί, αλλά εμένα με πήραν τα χρόνια και δεν είναι της ηλικίας μου ούτε να λέω, ούτε να ακούω παραμυθάκια.


Πέραν του 1/5 του εκλογικού σώματος - που μέχρις τις εκλογές μπορεί κάλλιστα να ανεβεί πολύ περισσότερο - θέλουν τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό και μετά αποδίδουμε την ευθύνη για τα χάλια μας σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας!!!

3 comments:

  1. Χριστός ανέστη. Καμία πρόταση όμως δεν κάνετε.. Το εύκολο είναι να κατακεραυνώνετε έναν λαό, που δεν ξέρει τί να ψηφίσει και θέλει να σωθεί από το μνημόνιο. Το δύσκολο είναι υπεύθυνα να κάνετε την αντι-πρότασή σας. Συγχωρέστε με, αλλά μου θυμίζετε μερικούς "συμπολίτες" μας οι οποίοι, ενώ δεν έχουν ψηφίσει ποτέ (και συνεπώς δεν έχουν αναλάβει και την ευθύνη της ψήφου τους) όλη την ώρα γκρινιάζουν και υβρίζουν λαό και πολιτικούς για το κατάντημα της χώρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με περισσό θράσος αποποιούνται την ευθύνη για την κατάντια μας, δηλώνοντας ότι επειδή εκείνοι δεν ψηφίζουν ποτέ, σημαίνει ότι εμείς που τους ψηφίσαμε φταίμε!
    Με εκτίμηση και συγχωρέστε με για την παρρησία.

    ReplyDelete
  2. Δεν μπήκες στον κόπο Μαρία - Χριστίνα να διαβάσεις τα άρθρα μου.

    Είπα ότι:

    1.) Οχι λευκό!

    2.) Οχι καναπέδες!

    3.) Οχι χαμένη ψήφος σε κόμματα που δεν έχουν καμιά ελπίδα να μπουν στη Βουλή, εκτός και αν για λόγους συνειδήσεως κάποιος θέλει να ψηφίσει ένα λιλλιπούτειο κόμμα.

    4.) Από τα υπόλοιπα κόμματα ψηφίζουμε το λιγότερο κακό.

    ReplyDelete
  3. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως, δε διάβασα την συγκεκριμένη ανάρτηση. Συμφωνώ μαζί σας.

    ReplyDelete