Monday, May 21, 2012

Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ




















Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====================


Σε "ανοιχτή αλλά και προσωπική" επιστολή του, όπως την αποκαλεί, προς τους συνεφημέριους του, ο ιδρυτής, εμπνευστής και ουσιαστικός αρχηγός - από τα παρασκήνια - της κομματικής παράταξης “Κοινωνία”, σεβαστός μας π. Βασίλειος Βολουδάκης, καθιστά σαφές ότι είναι κομματάρχης, θέλει να είναι κομματάρχης και ως κομματάρχης θέλει να φαίνεται και να ενεργεί.


Από μόνο του αυτό τον καθιστά υπόδικο στην Εκκλησιαστική δικαιοσύνη αφού παραβιάζει πληθώρα Ιερών Κανόνων Οικουμενικών Συνόδων και τη δισχλιετή παράδοση της Εκκλησίας.


Βεβαίως ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό και που του επιτάσσει η συνείδησή του, αλλά οι αποφάσεις μας έχουν πάντοτε κάποιες συνέπειες.


Ποια είναι η αναμφίλεκτη πραγματικότητα;


Οτι ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος ΔΕΝ επιτρέπει σε κόμματα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στις εκλογές ποσοστό τουλάχιστον 3% να εισέλθουν στη Βουλή.


Επομένως κάθε ψήφος που θα δοθεί στην “Κοινωνία” και σε ΟΛΑ τα άλλα λιλλιπούτεια κόμματα, θα ευνοήσει το κόμμα που θα βγει πρώτο στην εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου, δηλαδή το κόμμα του κ. Τσίπρα, το οποίο θα πριμοδοτηθεί με το μπόνους των 50 εδρών, που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.


Και αυτό φυσικά - το να πριμοδοτήσει τον κ. Τσίπρα με 50 έδρες - είναι δικαίωμα του π. Βασιλείου Βολουδάκη και όσων θα ψηφίσουν την “Κοινωνία” και άλλα λιλλιπούτεια κόμματα.


Ελπίζουμε μόνον να συνειδητοποιούν τις καταλυτικές για την πατρίδα μας συνέπειες που θα ακολουθήσουν αναπόδραστα εξαιτίας της ανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία.


Οποιος κάτσει στον καναπέ και δεν πάει να ψηφίσει δίνει ουσιαστικά ψήφο στον κ. Τσίπρα.


Οποιος ρίξει άκυρο ή λευκό ψηφίζει τον κ. Τσίπρα.


Οποιος ψηφίσει κόμματα που δεν έχουν καμία δυνατότητα να συγκεντρώσουν το 3% ψηφίζει ουσιαστικά Τσίπρα.


Και όχι μόνον Τσίπρα.


Τις Ρεπούσηδες, του Πήλιους Γούσηδες, τους Τσίπρες που δεν έχουν τσίπες εθνικής ντροπής, τους φανατικούς οπαδούς του σχεδίου Ανάν, όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα και όχι μουσουλμανική στη Θράκη, όσους δεν έχουν κανένα πρόβλημα και το διακηρύσσουν ότι τα Σκόπια μπορούν να ονομάζονται Μακεδονία και όσους αρνούνται τον σφαγιασμό των Ελλήνων του Πόντου και εξέρχονται από την αίθουσα της Βουλής για να μην τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους αδελφούς μας που σφαγιάστηκαν σαν αρνιά με χιτλερικές μεθόδους.


Είπαμε. Δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας ψηφίζει κατά συνείδηση.


Αν η συνείδηση ορισμένων - των ισχυριζομένων ότι αποτελούν συνέχεια της πολιτικής του Καποδίστρια - τους υπαγορεύει να ανεβάσουν τους εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας εθνομειοδότες και Εκκλησιομάχους στην εξουσία - με ότι αυτό συνεπάγεται - ας κάνουν αυτό που τους υπαγορεύει η συνείδησή τους.


Εμείς σε θέματα συνειδήσεως δεν επεμβαίνουμε.


Δεδομένος άλλωστε και παγκοίνως γνωστός και πανθομολογούμενος και υπό ουδενός διαμφισβητούμενος ο μεγάλος και πηγαίος βαθύτατος σεβασμός μας προς τον λίαν σεβαστό και άκρως προσφιλή και καθ' υπερβολή αγαπητό μας π. Βασίλειο Βολουδάκη.

No comments:

Post a Comment