Wednesday, May 30, 2012

Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Ο “ΣΥΡΙΖΑ” ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Διαβάζουμε στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”:


“ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ "ΣΥΡΙΖΑ" ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

____________


"Νέα ανατροπή στα ποσοστά των κομμάτων προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα».


Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα ποσοστά έχουν ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ 30%

Ν∆ 26,5%

ΠΑΣΟΚ 12,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%

ΔΗΜΑΡ 7,5%

ΚΚΕ 5,5%

Χρυσή Αυγή 4,5%


Κάτω από το όριο του 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα:


Δράση-ΦΣ-Δημιουργία Ξανά 2%

Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%

ΛΑΟΣ 1%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%

Αλλο κόμμα 1%”.


Αν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης επιβεβαιωθούν στην κάλπη της 17ης Ιουνίου σημαίνει ότι ο Θεός απέστρεψε το πρόσωπό του από μας.


Ο “Σύριζα” λεηλάτησε κυριολεκτικά το ΚΚΕ και τους Οικολόγους, έρχεται πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την αυτοδυναμία!


Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται στην πράξη ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου.


Το βαθύ ΠΑΣΟΚ με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές αποτελούν ήδη τμήμα της εκλογικής δύναμης του "Σύριζα", ενώ η ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι διατηρεί τα ποσοστά της.


Ο σχηματισμός κυβέρνησης "Σύριζα" και ΔΗΜΑΡ πρέπει να θεωρείται δεδομένος στον οποίο είναι ενδεχόμενο να προσχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ ως “τσόντα”.


Μακάρι να υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας για αντιστροφή της επέλασης των Εκκλησιομάχων και των εθνομειοδοτών που ετοιμάζονται να καταλάβουν εξ εφόδου την εξουσία με τις οφθαλμοφανείς θλιβερές συνέπειες για την Εκκλησία, την παιδεία και το έθνος μας.


Είναι κυριολεκτικά απίστευτη η κατάντια μας.


Ενας “καταληψίας” Ακαδημαικών Ιδρυμάτων, με φανερό έλλειμα παιδείας και υπερπερίσσευμα προπέτειας, θα γίνει σε λίγες βδομάδες πρωθυπουργός με την “τιμία” ψήφο μας και με την “τιμία” αποχή μας ή με την έμμεση πριμοδότησή μας με την υπερψήφιση λιλλιπούτειων κομμάτων τα οποία αφενός μεν δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να εισέλθουν στη Βουλή και αφ’ ετέρου δίνουν το μπόνους των 50 βουλευτών του εκλογικού νόμου στην πιο ελεεινή κάστα της μεταπολίτευσης.


Αναλύει παραστατικά, όπως πάντοτε, ο κ. Λυκούργος Νάνης, τον ξεπεσμό που μας πλακώνει:


Πώς μετά να μην αποσύρει ο Θεός τη χάρη Του απ’ το αμαρτωλό έθνος μας; Τα στοιχεία που καθ ημέραν δημοσιοποιούνται σχετικά με την εμβρυοκτονία αποτυπώνουν κατά τρόπο δραματικό το μέγεθος του προβλήματος! Όμως εμείς αλληθωρίζουμε και στρέψαμε την προσοχή μας στη διάσωση της καρέτα-καρέτα και στη φροντίδα των τετραπόδων!


Τη στιγμή κατά την οποία ανθρώπινα έμβρυα απορρίπτονται στους σκουπιδοτενεκέδες και τους υπονόμους των ιατρείων σφαγέων ιατρών που ορκίστηκαν να σώζουν ζωές κι αυτοί πράττουν το εντελώς αντίθετο προς δόξαν του...ουμανισμού!


Η ποιοτική καθίζηση της νεοελληνικής κοινωνίας δεν έχει πάτο!


Αμβλώσεις, διαζύγια, αδιαφορία για τα εθνικά ζητήματα, αποκλειστική φροντίδα για την τσέπη, αποχαύνωση απ τα άθλια πρωινάδικα και τα ηλίθια σήριαλς, τουρκικά και μη, ποδοσφαιρολαγνικός κρετινισμός κ.τ.ο. συνθέτουν ένα εφιαλτικό παζλ που προοιωνίζεται άσχημη κατάληξη!


Την ίδια στιγμή κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι απ’ τον εκκλησιαστικό χώρο ισχυρίζονται ότι επείγοντα και ζωτικά εκκλησιαστικά-ποιμαντικά προβλήματα αποτελούν ο εθνικισμός, ο αντισημιτισμός, ο φονταμενταλισμός κ.α.


Ο αοίδιμος π. Αυγουστίνος Καντιώτης με τα ιερατικά συνέδρια που διοργάνωνε στη μητρόπολή του, αλλά και με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του, πρόβαλλε κατά τρόπο σαφή τα πραγματικά ποιμαντικά προβλήματα όπως π.χ. τις αμβλώσεις, τα διαζύγια, τις διάφορες αιρέσεις που λυμαίνονται την πατρίδα μας, την εκκοσμίκευση ποιμένων και ποιμαινομένων, τον οικουμενισμό, τον επανευαγγελισμό του λαού, την ποιμαντική των μελλονύμφων, τους μεικτούς γάμους και πολλά άλλα που για λόγους οικονομίας του δημοσιογραφικού χώρου δεν αναφέρουμε.


Ο σημερινός εκκλησιαστικός λόγος ως επί το πλείστον αποφεύγει να ασχοληθεί και αναφερθεί σε θέματα όπως τα προαναφερθέντα. Αποφεύγει να διαφωτίζει, να ελέγχει, να αφυπνίζει συνειδήσεις. Ο ελεγκτικός και αφυπνιστικός λόγος διαβάλλεται απ’ τους αντιφρονούντες ως καταγγελτικός, εισαγγελικός, δικανικός, νομικιστικός, ηθικιστικός, οργανωσιακός, πιετιστικός, μισαλλόδοξος!


Είναι τέτοια η διαστροφή των εννοιών στη γέμουσα συγχύσεως εποχή μας που απαξιώνεται κατά τρόπο πάντη απαράδεκτο η αγωνιστικότητα και η ποιμαντική επαγρύπνηση. Και το ποίμνιο παραμένει αδιαφώτιστο και απροβλημάτιστο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πνευματικη του πορεία".


Απίστευτο πραγματικά το κατάντι μας. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν τελικά οι "δέκα δίκαιοι" μεταξύ μας που θα γίνουν τα αλεξικέραυνα της οργής του Θεού για τις αμαρτίες μας.



1 comment:

  1. Αγαπητέ Παναγιώτη, στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει η μερίδα των ματαιοδόξων και κενοδόξων επαγγελματιών αρχιερέων , που ευφραίνονται "καθ' ημέραν λαμπρώς", κάνοντας στρόγγυλα ταυτοχρόνως κηρύγματα στο λαό "περί υπομονής", καθ' όν χρόνο αυτοί γλύφουν όπου μπορούν να γλύψουν, έχοντας ένα ευαγγέλιο για τους φτωχούς, και ένα άλλο για τους ισχυρούς.
    Μιλώ για αυτούς φυσικά που αρέσκονται στις πρωτοκλισίες και στις πρωτοκαθεδρίες αλλάζοντας άμφια πιό συχνά και από την πιό ματαιόδοξη γυναίκα, σε "λατρευτικές συνάξεις" (γιατί άραγε όχι ιερές ακολουθίες) όπου το πλήθος των αρχιερέων είναι μεγαλύτερο από το πλήθος των εκκλησιαζομένων.

    ReplyDelete