Friday, May 25, 2012

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ


ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Ελαβα την ακόλουθη επιστολή από τον κ. Ανδρέα Κυριακού, Γενικό Γραμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Ορους” και εκδότη του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”:


“Παναγιώτη,

Οντως το θράσος ή μάλλον η θεολογική αφασία των οικουμενιστών είναι άνευ όρων και ορίων.


Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” μας πληροφορεί ότι στις 22 Μαίου στο Τορόντο - προεξάρχοντος της πανηγύρεως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριου - έγινε συναγελασμός Ορθόδοξων ιεραρχών και ιερέων μετά εσμού μονοφυσιτών. Προηγήθηκε η “απαραίτητη” συμπροσευχή (όρθρος στην Μητρόπολη Τορόντο) και ακολούθησαν συνομιλίες για ποιμαντικά θέματα. Συνεχίζονται οι συμπροσευχές με κοπτικό εσπερινό στις 30 Μαίου παρακολουθούντων των “ημετέρων”.


Ο οικουμενιστικός οίστρος δεν περνά εύκολα. Εχουν βάλει το μικρόβιο βαθιά μέσα στην ψυχή τους. “Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου”. Κάτι ήξερε ο προφήτης. Οι Εβραίοι δεν περνούσαν από τη Σαμάρεια για να μή διασχίσουν χώρα αιρετικών. Σήμερα ο συναγελασμός μετά αιρετιζόντων είναι must που λένε στα καλά Ελληνικά!!!


Δυστυχώς. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα αναλύει ο κ. Κυριακού. Δεν έχουμε καν την αυτοσυνειδησία των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης.


Οχι μόνον με τους αιρετικούς αλλά και με τους αλλόθρησκους και με τους σαμανιστές και με τους ειδωλολάτρες είναι πρόθυμοι πολλοί εκκλησιαστικοί ταγοί μας να συμπροσεύχονται!


Πάντως μην πολυπαίρνεις κατάκαρδα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στον Καναδά, αγαπητέ Ανδρέα. Ο Σεβασμιότατος Καναδά και οι ορθόδοξοι επίσκοποι άλλων Εκκλησιών έχουν δώσει πολύ χειρότερα δείγματα οικουμενιστικής γραφής στο παρελθόν.


Τώρα τηρούν και κάποια προσχήματα. Εξακολουθεί βεβαίως η συμπεριφορά τους να είναι επιεικώς απαράδεκτη, αλλά πίστεψε με ότι στο παρελθόν γίναμε μάρτυρες πολύ χειρότερων οικουμενιστικών ασχημιών.


Ρωτούμε συγκεκριμένα τον Σεβασμιότατο και τους άλλους Ορθόδοξους που συμμετείχαν στις συμπροσευχές:


Αν η συζήτηση μεταξύ Ορθοδόδων και Μονοφυσιτών είναι χρήσιμη για να καθιερωθούν ορισμένα προνόμια για την παιδεία και για να εξασφαλιστεί η επιδότηση από την Κυβέρνηση του Καναδά, γιατί χρειαζόταν να επενδύσουν το σενάριο με οικουμενιστική μουσική συμπροσευχών; Για να σκανδαλίσουν τον κόσμο; Για να εμπεδώσουν τον “λαικό Οικουμενισμό;” Για να παραβούν τους Ιερούς Κανόνες;


Θα μπορούσαν κάλλιστα σε κοινή σύσκεψη να σχεδιάσουν με ποιο τρόπο θα προωθούσαν τα αιτήματά τους χωρίς τα παρατράγουδα των συμπροσευχών.


No comments:

Post a Comment