Wednesday, May 16, 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ!


ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Διαβάζουμε στον "Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ" αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Η Καθημερινή”:


“Οι Κόπτες ανησυχούν εν όψει των αιγυπτιακών εκλογών


Με δέος αντιμετωπίζουν οι έξι εκατομμύρια Κόπτες ψηφοφόροι της Αιγύπτου τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, εστιάζοντας τις ανησυχίες τους στον ισλαμικό παράγοντα και στα κρούσματα θρησκευτικής βίας. Ατυχώς, λένε οι παρατηρητές των εκλογών της 23ης και 24ης Μάιου, η ανάμνηση της σύμπνοιας μουσουλμάνων και χριστιανών στην πλατεία Ταχρίρ την εποχή της εξέγερσης σβήνουν. Αντιθέτως, ζωντανή είναι η ανάμνηση της πυρπολημένης κοπτικής εκκλησίας στη φτωχή συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου πριν από ένα χρόνο. Οι Κόπτες κατηγορούν για τη θρησκευτική βία και τις πυρπολήσεις των εκκλησιών τους, τους ακραίους σαλαφιστές μουσουλμάνους του κόμματος Νουρ, που μαζί με το Κόμμα της Οικοδόμησης και της Ανάπτυξης και το Κόμμα της Αυθεντικότητας έχουν συγκροτήσει την Ισλαμική Συμμαχία. Στην περίπτωση της Ιμπάμπα, εξαγριωμένοι ισλαμιστές κατηγόρησαν τους ιερείς ότι κρατούσαν διά της βίας στον ναό μια χριστιανή που είχε ασπασθεί τη μουσουλμανική πίστη. Επακολούθησαν φονικές συγκρούσεις και ο ναός κάηκε.


Ανακαινίστηκε από το Στρατιωτικό Συμβούλιο, που κυβερνά τη χώρα, γεγονός που η κοπτική κοινότητα φαίνεται να αξιολογεί δεόντως. Μπορεί οι Κόπτες να διαμαρτύρονταν για τις εις βάρος τους διακρίσεις επί καθεστώτος Μουμπάρακ, σήμερα όμως, υπό το κράτος του τρόμου που τούς εμπνέει το ενδεχόμενο ισλαμικής μονοκρατορίας, κάποιοι στρέφονται προς τον Αχμέντ Σαφίκ, τελευταίο πρωθυπουργό του Χόσνι Μουμπάρακ και πρώην στρατιωτικό διοικητή. Άλλη προτίμησή τους είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα. Αυτός και ο Σαφίκ είναι μουσουλμάνοι και δημιουργήματα της εποχής Μουμπάρακ, στη διάρκεια της οποίας οι χριστιανοί της Αιγύπτου δεν έπαψαν να παραπονούνται ότι τους μεταχειρίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τώρα, όμως, που αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα της νέας πολιτικής πραγματικότητας, τη μισαλλοδοξία των ισλαμιστών, την επικράτηση του ισλαμικού νόμου σε συνθήκες μεγάλης κοινωνικής ανασφάλειας, φαίνεται να σκέφτονται ότι το μη χείρον είναι βέλτιστον.


Μετά την Ιμπάμπα, ακολούθησε επίθεση εναντίον κοπτικής εκκλησίας στη νότια Αίγυπτο. Οι Κόπτες διαδήλωσαν στο Κάιρο, n διαδήλωση εκφυλίστηκε σε μάχη με τον όχλο και την αστυνομία με απολογισμό 25 νεκρούς. Έτσι τώρα είναι εξαιρετικά καχύποπτοι, δεν πείθονται ούτε από την έκκληση προς όλους τους Αιγύπτιους, μουσουλμάνους και χριστιανούς, κοινή σε όλες τις συγκεντρώσεις. Περισσότερο επηρεάζονται από το φετβά που ανάρτησε η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην ιστοσελίδα της και με το οποίο ειδοποιεί ότι απαγορεύεται η ψήφος προς τους Σαφίκ και Μούσα.


Η εξέγερση της Αιγύπτου και η ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, ορόσημα της Αραβικής Άνοιξης, κληροδότησαν ένα συγκεχυμένο πολιτικό τοπίο. Μέχρι στιγμής οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν θίξει τα βασικά ερείσματα του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή τον στρατό, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες. Οι παρατηρητές ελπίζουν ο νέος πρόεδρος που θα αναδειχθεί όχι στις 24 Μάιου, αλλά μάλλον στον δεύτερο γύρο των προεδρικών στις 16 και 17 Ιουνίου, να ρυθμίσει ορισμένους αστάθμητους παράγοντες και να αποτρέψει νέες περιπέτειες για την Αίγυπτο.”


Ουδόλως αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των Κοπτών της Αιγύπτου εξαιτίας των εκλογών που θα διενεργηθούν εντός ολίγου στη χώρα τους.


Γιατί ανησυχούν;


Δεν θα έπρεπε!


Δεν πληροφορήθηκαν ότι διεξάγονται Διαθρησκειακοί Διάλογοι με το Ισλάμ οι οποίοι απαμβλύνουν τις διαφορές και σβήνουν την πυρκαγιά των ανέμων της Ισλαμικής μανίας;


Δεν αντιλαμβάνονται πόσο αποτελεσματικοί είναι αυτοί οι διάλογοι;


Ουδεμία επιτρέπεται ανησυχία.


Οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου δεν θα πάθουν το παραμικρό.


Οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι αποδίδουν καρπόν εκατονταπλασίονα.


Και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε και ο ναός της του Θεού Σοφίας στην Νίκαια απεδόθη στο Πατριαρχείο και στην Εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς λειτουργεί ήδη καθημερινά ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης.


Αν πεις για τη Σαουδαβική Αραβία όλοι οι χριστιανοί κυκλοφορούν με ευδιάκριτους επιστήθιους σταυρούς και λατρεύουν ελεύθερα το Χριστό σε περικαλλείς ναούς βυζαντινής αρχιτεκτονικής.


Για το Ιράκ τώρα ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες.


Απολύτως ουδένα πρόβλημα έχουν οι χριστιανοί του Ιράκ!


Τι εννοείτε γιατί;


Απλούστατα επειδή στις χώρες που αναγκάστηκαν να μετοικήσουν δεν διώκεται ο χριστιανισμός.


Επομένως οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.


Ας είναι απολύτως βέβαιοι ότι πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλους τους εξωτικούς και κοσμοπολίτικους προορισμούς Διαθρησκειακοί διάλογοι σε πολυτέλεστατα ξενοδοχεία όπου παρατίθενται λουκούλλεια γεύματα, ενώ παράλληλα οι εκπρόσωποι των θρησκειών έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους.


Συμπέρασμα: Οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι αποδίδουν τα μέγιστα και οι ανησυχίες των Κοπτών είναι εντελώς αβάσιμες.


Τι εννοείτε αυτά που συνέβησαν στη Νιγηρία;


Υπερβολές των ΜΜΕ και της “Ισλαμοφοβίας”. Αυτό είναι όλο! Κάηκαν βέβαια ζωντανοί εκατοντάδες άνθρωποι, δολοφονήθηκαν με αποτρόπαιες μεθόδους χιλιάδες άλλοι, αλλά σε τελευταία ανάλυση οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι αποδίδουν.


Τι εννοείτε σε ποιο βαθμό;


Οσο ακριβώς και η παρουσία των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο ΠΣΕ.!!!


Για ρωτήστε τον κ. Λαιμόπουλο να σας εξηγήσει πώς οι ορθόδοξοι έγιναν “η εκκλησιολογική συνείδηση των Προτεσταντών”!!! στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ!!!


Σας το λέγω ειλικρινά πατέρες και αδελφοί. Αν οι Οικουμενιστές δεν μας τρελλάνουν δεν πρόκειται να μας τρελλάνει κανείς!


Χειροτονούν γυναίκες και ομοφυλόφιλους "ιερείς" και "επισκόπους", οι επίσκοποι τους δηλώνουν άθεοι ή "Δρυίδες" και ο Αρχοντας προστατευόμενος του π. Τσέτση μας λέγει ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι η "εκκλησιολογική συνείδηση" του ΠΣΕ.!!!


No comments:

Post a Comment