Tuesday, May 7, 2019

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;


ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε απόσπασμα άρθρου, από το ιστολόγιο “Καλάμι”, που αφορά τις νομικές δυσκολίες που θα υπάρξουν με την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Δεν είμαι νομικός -πολλώ μάλλον δεν έχω υπόψη μου τους νόμους των ΗΠΑ αναφορικά με τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες στις ΗΠΑ.

Αν όσα λέγει το ιστολόγιο “Καλάμι” είναι ακριβή, τότε το Πατριαρχείο, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Ομογένεια θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Βεβαίως ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η ετυμηγορία των δικαστηρίων, αλλά ακόμη και αν τυχόν υποτεθεί ότι το Πατριαρχείο θα κερδίσει τελικά την υπόθεση, η αναστάτωση της Ομογένειας, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της εν γένει Ορθοδοξίας δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μεγάλος διασυρμός του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μήπως ο Παναγιώτατος μπορεί να προλάβει τις εξελίξεις με την εκλογή αδιάβλητου Ιεράρχη με φόβο Θεού για τον Θρόνο της Αμερικής; 

Είναι βέβαιο ότι η εκλογή Ιεράρχη με φόβο Θεού θα ενεργήσει πυροσβεστικά και θα αποτρέψει να κινηθούν νομικά όσους εναντιώνονται στην αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και στις αυθαιρεσίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του άτυπου “αρχιεπισκόπου” Αμερικής π. Αλέξανδρου Καρλούτσου.

No comments:

Post a Comment