Sunday, May 19, 2019

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ


Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

«Η ιερή σερβική γη δεν μπορεί να αρθεί, καθώς αυτό θα επιφέρει την κατάρα του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου και των μαρτύρων του Κοσσυφοπεδίου. Ο πόνος όλων όσων έχουν πεθάνει σ’ αυτή την ιερή γη, θα πέσει πάνω μας και θα είναι κατάρα για εμάς», είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας.

Πολύ ορθή η θέση του Μακαριώτατου Σερβίας κ. Ειρηναίου.

Θα είμαστε, όμως, όλοι πολύ πιο ευτυχείς αν ο Μακαριώτατος Σερβίας δεν φοβόταν μόνον την κατάρα του Αγίου Λαζάρου για την τυχόν εγκατάλειψη του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και την κατάρα του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, επειδή και ο Μακαριώτατος Σερβίας και πολλοί άλλοι αρχιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας δεν χάνουν ευκαιρία να συμπροσευχηθούν, όχι μόνον με Παπικούς, αλλά και με αλλόθρησκους.

Ο δε Σεβ. Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος, μάλιστα, είναι πρωτοστάτης των οικουμενιστικών ασχημιών. Ανάβει μενόρες, ανήκει στην στενή ομάδα του Ζηζιούλα που συνέταξε -μεταξύ άλλων- το κακόδοξο Κείμενο της Ραβέννας, συμπροσεύχεται με αιρετικούς και αλλόθρησκους κτλ..

1.) Μενόρες, όμως, ανάβει και ο Πατριάρχης Ειρηναίος, 

2.) ενώ συμπροσευχές με τους αιρετικούς και επισκέψεις στο Βατικανό έκανε και ο Σεβ. Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος, 

3.) ο Τούσλας Βασίλειος, επίσης, χάρισε “ιερό κοράνιο” σε μουσουλμάνους, 

4.) ο Λουμπλιάνας Πορφύριος φίλησε το χέρι του Πάπα στην Ραβέννα όπου είχε πάει να συμπροσευχηθεί με τον Πάπα και με την πανσπερμία των αιρετικών και των αλλόθρησκων.

Καλή, λοιπόν, η ευαισθησία του Μακαριώτατου και των άλλων Σέρβων Ιεραρχών της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο -την επίγεια πατρίδα-, αλλά η ευαισθησία τους για την αιώνια πατρίδα θα έπρεπε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη. 

Γι’ αυτό ο Πατριάρχης Σερβίας ενδείκνυται να δώσει το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους Σέρβους Ιεράρχες. Από τούδε και στο εξής ας μη παραβεί τους Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν αυστηρά κάθε συναγελασμό με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.

No comments:

Post a Comment