Friday, May 3, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κυρό ΣΤΥΛΙΑΝΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κυρό ΣΤΥΛΙΑΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, το ακόλουθο απόσπασμα από νεκρολογία του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννη Χρυσαυγή, για τον Αυστραλίας κυρό Στυλιανό:

“yet he was far more than an exceptional and expressive theologian. He wasn't just a religious leader; if you were fortunate to know him in all his nobility and dignity, then you'd know he was definitely a prince of the church.”

Ο Αυστραλίας κυρός Στυλιανός, λοιπόν, -κατά τον π. Ιωάννη Χρυσαυγή- είναι exceptional and expressive theologian.

Αλλά δεν έμεινε μέχρις εκεί. Κατέβηκε ακόμη ένα σκαλοπάτι πιο χαμηλά την σκάλα του κακού για να πει ότι if you were fortunate to know him in all his nobility and dignity, then you'd know he was definitely a prince of the church.!!!

Ο Χαρκιανάκης, λοιπόν, πρίγκηπας της Εκκλησίας και εξαίρετος θεολόγος, ο οποίος μάλιστα κατετάχθη εν χώρα ζώντων και ζει τώρα με τους Αγίους και τους Αγγέλους, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της νεκρολογίας του ο π. Ιωάννης.

Ας δούμε ποιός ήταν, όμως, ο κυρός Στυλιανός:

1.) Ο πρωτεργάτης της προδοτικής Συμφωνίας του Μπαλαμάντ, με την οποία αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα τα μυστήρια των αιρετικών Παπικών.

2.) Ο ιεράρχης, που απειλούσε να ξυλοκοπήσει όσα μέλη της Διορθοδόξου επιτροπής του διαλόγου με τους Παπικούς, διαφωνούσαν με τις οικουμενιστικές του εκτροπές και την ενδοτική του στάση έναντι των Παπικών.

3.) Ο διοργανωτής του οικουμενιστικού καρνάβαλου της Καμπέρρας όπου οι ορθόδοξοι αντιπρόσωποι υποχρεώθηκαν να συμπροσευχηθούν, όχι μόνον με Παπικούς και Προτεστάντες, αλλά και με Σαμανιστές μάγους, και

4.) Ο εξαίρετος -κατά τον π. Ιωάννη Χρυσαυγή πάντοτε- θεολόγος, ο οποίος διαμφισβήτησε την αναμαρτησία του Κυρίου.

Για ποιο λόγο, άραγε, ένας αρχιοικουμενιστής Ιεράρχης, που διατύπωσε -κατά συρροήν- διάφορες κακοδοξίες και συνομολόγησε προδοτικές -για την Ορθοδοξία-, Συμφωνίες, είναι εξαίρετος θεολόγος;

Τι είδους nobility and dignity χαρακτήριζε αυτόν τον definitely a prince of the church, που απειλούσε με ξυλοκόπημα ανθρώπους που διαφωνούσαν μαζί του;

Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής είναι κληρικός ουχί τυχούσας παιδείας και ευφυίας και γνωρίζει τα δεδομένα που αφορούν την Εκκλησία της Αυστραλίας όσο ελάχιστοι.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, έγραψε αυτές τις αμετροέπειες για ένα Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος -συν τοις άλλοις- έκανε την ζωή του και την ζωή της οικογένειάς του ποδήλατο και τον εξανάγκασε να φύγει από την πατρίδα του την Αυστραλία και να εγκατασταθεί στην Αμερική, από πολλές δεκαετίες;

Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι προαλείφεται για Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέα στο Σύδνει όταν σε λίγες μέρες εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο π. Ιωάννης έχει τα ακαδημαικά προσόντα για να υπηρετήσει ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Σύδνει.

Άξίζει, όμως, άραγε να κατεβαίνουμε τόσο χαμηλά, να λέμε τόσο χονδροειδή ψέμματα και να γλείφουμε προσεκτικά από το έδαφος όσα εξεμέσαμε, μόνον και μόνον για να εξασφαλίσουμε μια θέση; 

Scripta manent π. Ιωάννη! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το άρθρο αποτελεί κηλίδα στην θεολογική σας διαδρομή;

1 comment:

  1. Prince of Persia μπορεί. Prince of Church δεν το νομίζω...

    ReplyDelete