Thursday, May 30, 2019

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΞΕΤΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ


ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ! 
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΞΕΤΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πληροφορηθήκαμε, από απολύτως αξιόπιστο κληρικό, ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος επιθυμεί να παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Είναι πρόθυμος να παραιτηθεί, όμως, υπό τον όρο ότι οι Συνοδικοί θα εκλέξουν -χωρίς να διεξαχθούν εκλογές- τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο, ως νέο Μητροπολίτη Κιτίου. 

Ο Θεοφιλέστατος Αρσινόης πριν χειροτονηθεί επίσκοπος ήταν κληρικός της Μητροπόλεως Κιτίου. Γι’ αυτό ο Σεβ. Κιτίου τον γνωρίζει καλά και τον εμπιστεύεται ως συνετό, παραδοσιακό και αδιάβλητο κληρικό.

Όλοι οι Συνοδικοί συμφώνησαν με την πρόταση του Σεβ. Κιτίου με εξαίρεση ένα Μητροπολίτη τον οποίο -για την ώρα τουλάχιστον- δεν κατονομάζουμε. 

Ο εν λόγω Μητροπολίτης επιθυμεί να διεξαχθούν εκλογές για να προωθήσει την υποψηφιότητα γνωστού Οικουμενιστή επισκόπου -όχι Μητροπολίτη-, που τυγχάνει πνευματικό του τέκνο.

Μόλις πληροφορήθηκε ο Σεβ. Κιτίου την αντίρρηση του εν λόγω Μητροπολίτη διαμήνυσε στους Συνοδικούς ότι δεν θα παραιτηθεί επειδή δεν επιθυμεί να τον διαδεχθεί το πνευματικό παιδί του εν λόγω Μητροπολίτη.

1.) Φταίει ο Θεοφιλέστατος επειδή επιδιώκει να εκλεγεί Μητροπολίτης Κιτίου; 

Ασφαλέστατα και φταίει.

2.) Φταίει ο Γέροντάς του Μητροπολίτης, επειδή γνωρίζει το ποιόν του Θεοφιλέστατου και παρόλα αυτά τον προωθεί με κάθε μέσο; 

Σημειωθήτω ότι ο ίδιος Μητροπολίτης χειροτόνησε κατ' επανάληψη διαβεβλημένους κληρικούς.

Ασφαλέστατα και φταίει.

3.) Ο πραγματικός, όμως, υπεύθυνος για την χειροτονία του Θεοφιλέστατου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος έκανε συναλλαγή κάτω από το τραπέζι με τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη και τον εξέλεξε επίσκοπο. 

Ως αποτέλεσμα επέβαλε ετσιθελικά τον Θεοφιλέστατο, ενώ είχε πλήρη γνώση των συντριπτικών στοιχείων εναντίον του και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της Συνόδου δεν ήθελε να τον εκλέξει και να τον χειροτονήσει επίσκοπο.

Δεν φτάνει, Μακαριώτατε, που έχετε στην πλάτη σας την μεγάλη αμαρτία της εκλογής εις επίσκοπο του Θεοφιλέστατου τώρα θα τον προωθήσετε -ή έστω θα επιτρέψετε- ο εν παντί ακατάλληλος αυτός επίσκοπος να εκλεγεί Μητροπολίτης Κιτίου;

Δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι ακατάλληλοι κληρικοί στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις. Ίσως και περισσότεροι. 

Ο Μακαριώτατος ξέρει όλα όσα τους αφορούν πλην όμως τους διατηρεί σε επιτελικές θέσεις στην Εκκλησία.

Γιατί Μακαριώτατε; 

Ποιο καλό μπορεί να προκύψει από Οικουμενιστές, νεωτεριστές ή και διαβεβλημένους κληρικούς;

Υπάρχει μια άλλη σημαντική παράμετρος αναφορικά με την τυχόν εκλογή του Θεοφιλέστατου ως Μητροπολίτη Κιτίου. Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αν διάδοχος του Πανιερώτατου Κιτίου θα εκλεγεί ο εν λόγω Θεοφιλέστατος.

2 comments:

  1. Τελεβάντε εγώ θα γίνω ο νέος Κιτίου και εσύ λέγε ότι θέλεις. Σιγά μην σε ρωτήσει κανείς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καθόλου δεν το αποκλείω να εκλεγείς Κιτίου, επειδή γνωρίζω πόσο αδίστακτος είναι ο Γέροντάς σου, πόσο ασυνείδητος είσαι εσύ, αλλά και πόσο επιρρεπής είναι ο Αρχιεπίσκοπος να χειροτονεί και να περιβάλλεται από Οικουμενιστές ή και διαβεβλημένους κληρικούς.

      Delete