Thursday, May 2, 2019

“Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ” ΚΑΙ “Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ”


“Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ” ΚΑΙ “Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν μας έφτανε ο (άκουσον!, άκουσον!) “πράσινος Πατριάρχης” τώρα μας προέκυψε και ο “πράσινος Αρχιεπίσκοπος”.!!!

Αφού οι δύο Πρωθιεράρχες τακτοποίησαν όλα τα προβλήματα της Εκκλησίας των οποίων προίστανται, αφού αντιμετώπισαν δυναμικά τον Οικουμενισμό, βρίσκουν τον καιρό να ασχοληθούν και με το περιβάλλον και την "ανταποδοτική ανακύκλωση".

Αλλά να μην ξεχνάμε και τον “πράσινο Μητροπολίτη Ιωαννίνων” τον οποίο οι κακές γλώσσες παρουσιάζουν να ενδιαφέρεται για την Μητρόπολη Γερμανίας.

Όλοι "πράσινοι" που λέτε!

Για να δούμε πότε θα αποφασίσουν να ενεργούν σαν επίσκοποι του Χριστού και όχι σαν πράσινοι, κόκκινοι, γαλάζιοι και κίτρινοι ιεράρχες.

Και ως να μη έφτανε αυτό ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στον “πράσινο Μητροπολίτη Ιωαννίνων” είπε την ακόλουθη γεμάτη ιταμότητα ρήση:

''Θα υπάρξουν πάντα άνθρωποι οι οποίοι τα θεωρούν περιττά αυτά τα πράγματα. Άγιε Ιωαννίνων, κ. Διευθυντά, εσείς το έργο σας. Προχωρείτε. Όταν έχετε ένα ωραίο έργο, «τα καραβάνια να προχωράνε και από πίσω ας γαυγίζουν τα σκυλιά»’’.

Μπράβο Μακαριώτατε! Μπράβο!

Γνωρίζετε ότι ενεργείτε εκτός των ορίων της αρμοδιότητάς σας, αλλά, όσους ελέγχουν την μη κατά Θεόν πολιτεία σας, τους θεωρείτε σκυλιά που υλαχτούν τα οποία δεν λαμβάνετε υπόψη.

Πολύ πατρικό το ανύστακτο ενδιαφέρον σας για το ποίμνιό σας. Όσο για την ποιμαντορία σας (ποιος αμφιβάλλει;) θυμίζει την ποιμαντορία των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας.

1 comment:

  1. Οι παλαιότεροι μιλούσαν για πράσινα άλογα και πρασινοφρουρους. Μάλλον προφητικά λόγια ήταν που αναφέρονταν στους σημερινούς "Πατριάρχες" και "Επισκόπους".

    Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν άρχισαν ακόμη να χρησιμοποιούν και τις λοιπές νεοεποχιτικες φράσεις όπως :ανοικτή κοινωνία, βιώσιμη ανάπτυξη, διακυβέρνηση κλπ κλπ κλπ.

    ΥΓ: Αφού τους αρέσει τόσο πολύ το πράσινο, να υποθέσω ότι θα έχουν και μια ιδιαίτερη αδυναμία στα 100ευρα?

    ReplyDelete