Monday, May 27, 2019

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΛΒΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ


ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΛΒΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

"Παρουσία της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο και εκπροσώπων Αγιορειτικών Μονών τελέστηκε, την Κυριακή 26 Μαΐου η Χειροτονία του νέου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου Δημητρίου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, παρουσία πλειάδας Ιεραρχών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Ουκρανίας θα αναλάβει τις ελληνικές εκκλησίες της Ουκρανίας.”

Σημαντική -προφανώς- εξέλιξη, αλλά είναι άγνωστο πώς και πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Για την ώρα έχουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

1.) Τι θα γίνει αν ο νέος επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προσκληθεί να συμμετάσχει σε συλλείτουργο στην Μητρόπολη του Οικουμενιστή Σεβ. Δημητριάδος στο οποίο θα παραστούν πολλοί αρχιερείς;

Αυτό το συλλείτουργο δεν θα είναι έμμεση αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος;

2.) Επιπλέον! Ο νέος επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Άρα η Εκκλησία της Ελλάδος του έδωσε απολυτήριο για να ενταχθεί στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας πριν χειροτονηθεί επίσκοπος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εμμέσως η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνωρίζει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας;

3.) Αγιορείτες Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι Μονών παρέστησαν στην χειροτονία του Θεοφιλέστατου Ολβίας Επιφάνιου.

Ποιοι είναι αυτοί;

Εμείς μόνον τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Βαρθολομαίο της νέας αδελφότητας της Εσφιγμένου διακρίναμε στις φωτογραφίες.

5 comments:

  1. Πολλά όντως τα ερωτήματα και αυτονόητα κ. Τελεβάντο ! Το ρεζουμέ είναι οτι οι ακραίοι οικουμενιστές προμηθεύουν την εκκλησία του Επιφανίου ! Μας λέει κάτι αυτό ; Μέ ποιά νομιμοποίηση ο Δημητριάδος υποθέτετε οτι μπορεί νά καλέσει τον Επιφάνιο , μητροπολίτη πλέον μιάς μή αναγνωρισμένης εκκλησίας,
    σε συλλείτουργο ; Θα μου πείτε οι οικουμενιστές δεν χρειάζονται καμμία νομιμοποίηση ! Την νομιμοποίηση την παίρνουν μόνοι τους ! Την αντλούν απο τα έντερά τους ! Και η εκλλησία είναι μία προέκταση των εντέρων του Δημητριάδος ! Το ευθές κώλον του Δημητριάδος ! Λίγη ντροπή βρέ !

    ReplyDelete
  2. Κυρία Λωριτου την καλήν απολογία Πώς θα την δώσετε έτσι με τόσο μίσος ? Αυτό το μίσος που βγάζετε αν και σε μερικά θέματα έχετε δίκιο ,με αυτά που λέτε τα χάνετε. Κάντε προσευχή και λίγο ταπείνωσης δεν βλάπτει. Γιάννης Γιάννου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναί ! ε ! Μού βγαίνει ένα μίσος ! Εύχεστε αδελφέ μου , εύχεστε νά μου βγαίνει έτσι μιά αγάπη και νά αξιωθώ νά έχω μιά καλή απολογία !

      Δεν νομίζετε όμως οτι πρέπει ο Δημητριάδος νά τοποθετηθεί επι του θέματος ; Στο θέμα υπάρχει εμπλοκή του Δημητριάδος . Είναι η συμπεθέρα στο συνοικέσιο . Ή αποκηρύσσει το προξενιό ή το ευλογεί . Τά παιδιά πού γνωρίστηκαν ; Ήταν φίλοι στο facebook ;

      Delete
    2. Σε τι να τοποθετηθεί κυρία Λωριτου;; Έχετε παλαβωσει τελείως;
      "Εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μου, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα"

      Delete
  3. Τι "νομιμοποίηση" και "αναγνώριση" θέλετε; Από κανενα πρωτοδικείο; Πότε θα καταλάβετε ότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας υφίσταται κανονικά άπαξ και εκδόθηκε ο τόμος και αργά ή γρήγορα όλες οι εκκλησίες θα αποκτήσουν κοινωνία και άμεσα; (έμμεσα έχουν όλες εφόσον βρίσκονται σε κοινωνία με το οικονομικό πατριαρχείο).

    ReplyDelete