Tuesday, May 21, 2019

ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΡΥΘΡΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ


ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΡΥΘΡΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην “Ρομφαία”, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, είναι ο νέος Ηγούμενος της Ιερά Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr την χαρμόσυνη είδηση, φέρεται να ανακοίνωσε ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης, ο Επίσκοπος Ερυθρών θα αναλαβεί Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Προύσης, ενώ παράλληλα παραμένει και ο πνευματικός της Πόλεως.

Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο το Σάββατο, 8 Ιουνίου, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.”

Πολύ ευχάριστη είδηση. Ο Θεοφιλέστατος Ερυθρών Κύριλλος είναι παραδοσιακός ιεράρχης που έχει -συν τοις άλλοις- την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Του ευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, κάθε επιτυχία στο έργο του και παρακαλούμε θερμά και υικά τον Παναγιώτατο να εκλέγει επισκόπους του ήθους και του παραδοσιακού φρονήματος που διακρίνουν τον Θεοφιλέστατο Ερυθρών Κύριλλο.

Ο Παναγιώτατος μπορεί να βρεί πολλές δεκάδες άξιους Ιεράρχες στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι είναι αδιάβλητοι, παραδοσιακοί και με ιεραποστολικό ζήλο. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, είναι γλωσσομαθέστατοι και έχουν μεγάλη ποιμαντική και διοικητική πείρα.

Γιατί, λοιπόν, ο Πατριάρχης μας δεν εκλέγει άξιους κληρικούς που μπορεί να βρεί στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Τι καλό μπορεί να προκύψει από την εκλογή ανάξιων κληρικών που ρεζιλεύουν την Εκκλησία;

No comments:

Post a Comment