Wednesday, May 8, 2019

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ


ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ  ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το “Βήμα Ορθοδοξίας” αναφέρει ότι ο επικρατέστερος δελφίνος για τον Θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, αν η Αρχιεπισκοπή παραμείνει εναία, ενώ αν κατατμηθεί σε Μητροπόλεις τότε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ είναι ο βέβαιος υποψήφιος.

Επομένως δεδομένης της βούλησης του Πατριάρχη να κατατμήσει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η εκλογή του Σεβ. Προικοννήσου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όσο για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής η εφημέριδα “Τα Νέα” αναφέρει: 

“Στην πεντάδα των μητροπολιτών που έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα της διαδοχής,  περιλαμβάνεται ο 73 χρονος μητροπολοτίης Βοστώνης Μεθόδιος, ο 52χρονος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής Χάλκης, ο 64χρονος μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας, 0 61χρονος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ αλλά και ο μόλις 46 ετών επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος.”

Επομένως η εκλογή του Σεβ. Προύσσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού ο Σεβ. Γαλλίας φέρεται να απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον Θρόνο της Αρχιεπισκοπής. Η υποψηφιότητα του Σεβ. Προύσσης υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των χριστιανομάχων του Τσίπρα. Πώς να το κάνουμε; Τα κόπρανα ταιριάζουν με τον βόθρο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Θεοφιλέστατου Χριστουπόλεως Μακαρίου ακούγεται και για τον Θρόνο Θυατείρων και για τον Θρόνο Αμερικής.

Συμπερασματικά όλες οι πληροφορίες που έχουμε την διάθεσή μας μέχρι στιγμής δείχνουν ότι

1.) Ο Σεβ. Προικοννήσου θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος της κατατμημένης σε Μητροπόλεις Αυστραλίας,

2.) Ο Σεβ. Προύσσης θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής,  

3.) Ο Θεοφιλέστατος Χριστουπόλεως Μακάριος θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων, και 

4.) Ο Σεβ. Γαλλίας, που θα μείνει εκτός του νυμφώνος των τριών περικλεών Θρόνων, θα εκλεγεί Μητροπολίτης Εφέσου -πρώτος τη τάξει Θρόνος του Οικουμενικού Πατριαρχείου- και θα ασκεί τον ρόλο του “υπουργού εξωτερικών” του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τα πιο πάνω -φυσικά- θα ισχύσουν αν οι πληροφορίες, που διοχετεύονται στα ΜΜΕ και στο Διαδίχτυο, αποσκοπούν να διερευνήσουν το έδαφος και όχι να παραπλανήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας μέχρι την ημέρα της εκλογής και να αφήσουν στο απυρόβλητο τους ευνοούμενους του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι όλοι ανεξαίρετα οι δελφίνοι που ακούσαμε είναι Οικουμενιστές, νεωτεριστές ή και διαβεβλημένοι Ιεράρχες, από τους οποίους φυσικά τίποτα καλό δεν είναι λογικό να αναμένει το ποίμνιο της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment