Friday, May 31, 2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Του ιστολογίου katanixi.gr
=====

Είναι προτιμότερο να μη διαβάσετε το δημοσίευμα που ακολουθεί γιατί η πικρία και η θλίψη θα πλημμυρίσουν τις καρδιές σας. 
    
Αν είναι δυνατόν τέτοιες προσωπικότητες της Εκκλησίας μας, με σπουδές και τάλαντα που σπανίζουν, να σύρονται με τόση ευκολία στον βούρκο του οικουμενισμού.

Να δειλιάζει και να αποκρύπτει ο Πατριάρχης Μόσχας από τον πιστό λαό του Θεού πως όχι μόνον δεν είναι Χριστιανοί οι αιρετικοί παπικοί, αλλά δεν καταγγέλλει πως όποιος παραμένει στην αίρεση αμετανόητος, παίζει με τη φωτιά της αιώνιας κόλασης. 
    
Να εκτρέπεται σε μια ύποπτη εξίσωση της οικοδόμησης Ορθοδόξου ναού και ενός ναού των αιρετικών.
    
Να αποδέχεται τιμής ένεκεν τα ανενεργά χάριτος, λείψανα των αγίων της εκκλησίας, που ανέκαθεν υπήρξαν για την βατικάνεια πολιτική, άλλο ένα δώρο δημοσιοσχετίστικης διπλωματίας και ύποπτης εθιμοτυπίας.

Να αποκαλύπτεται όταν την ίδια στιγμή που επιτέλους αποσύρει τις αντιπροσωπείες του από κάθε λογής διαλόγους, σαν αντίποινα προς το ολέθριο λάθος του Φαναρίου στο Ουκρανικό ζήτημα, εκτρέπεται ο ίδιος σε χειρότερο λάθος.
      
Καλή μετάνοια πριν είναι πολύ αργά.

*****


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
=====

Πλήθος ακροατών συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη συναυλία της χορωδίας της Θεολογικής Ακαδημίας και της Ιερατικής Σχολής Κιέβου στις 26 Μαΐου 2019 στον παπικό ιερό Καθεδρικό ναό Στρασβούργου. Στη συναυλία παρέστησαν ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος με τη συνοδεία αυτού και ο παπικός Αρχιεπίσκοπος Στρασβούργου Λιούκ Ραβέλ.
    
Αυθημερόν νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Λιούκ Ραβέλ παρέθεσε δείπνο προς τιμή του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, μετά τη λήξη του οποίου ο Αγιώτατος υπέγραψε το βιβλίο επισήμων επισκεπτών: «Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο και όσους μας παρείχαν θερμή φιλοξενία για αδελφική υποδοχή, την περιεκτική συνομιλία, η οποία αποδεικνύει την κοινότητα προσεγγίσεων της ζωής και της μαρτυρίας της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία. Είθε ο Κύριος να ευλογήσει την χριστιανική κοινότητα του Στρασβούργου».
    
Ο Αρχιεπίσκοπος Λιούκ Ραβέλ επέδωσε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας απότμημα λειψάνου της δυτικοευρωπαίας Αγίας 07ου– 8ου αι. Οσίας Οδηλίας (᾿Οντίλ) της ἐν ᾿Αλσατίᾳ Γαλλίας.

No comments:

Post a Comment