Monday, April 29, 2019

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ


ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”, λέγει η γνωστή παροιμία. 

Αυτό ακριβώς κάνουν οι Οικουμενιστές και οι νεωτεριστές στην απέλπιδά τους προσπάθεια να στηρίξουν τις κακοδοξίες τους στην διδασκαλία κάποιου σύγχρονου Αγίου για να προσδώσουν κύρος στις ετεροδιδασκαλίες τους.

Τι λέγουν συγκεκριμένα; Ότι ο Όσιος Παίσιος δεν είχε αγάπη, ούτε θεολογική συγκρότηση, γι' αυτό και έρρεπε προς τον Οικουμενισμό, σε αντίθεση με τον Όσιο Πορφύριο που είχε αγάπη και γι' αυτό ήταν Οικουμενιστής.

Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία σε βάρος των σύγχρονων αυτών Αγίων της Εκκλησίας μας.

Βεβαίως ο Όσιος Πορφύριος είχε την δική του ιδιοσυγκρασία που διέφερε από την αντίστοιχη του Οσίου Παισίου. Είναι, όμως, σκέτη συκοφαντία ότι δήθεν ο Όσιος Πορφύριος ερωτοτροπούσε με τον συγκρητισμό και τους νεωτερισμούς -και δη με τον Νεονικολαιτισμό- όπως διατείνονται ορισμένοι Νεορθόδοξοι, μεταπατερικοί, Νεονικολαίτες και Οικουμενιστές θεολόγοι.

Το ακριβώς αντίθετο είναι η αλήθεια. Ο Όσιος Πορφύριος ήταν δεινός πολέμιος του Οικουμενισμού και καταδίκαζε απερίφραστα τον Νεονικολαιτισμό. 

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η ορθοδοξώτατη διδασκαλία του Οσίου Πορφυρίου με τις ετεροδιδασκαλίες των Οικουμενιστών, των Νεονικολαιτών και των νεωτεριστών.

Ας επιτραπεί στον υπογράφοντα το παρόν άρθρο η υποχρέωση να καταθέσει την μαρτυρία του για την ορθοδοξία της διδασκαλίας του Οσίου Πορφυρίου, επειδή μου δόθηκε η ευλογία να συναντήσω τον Άγιο και να συζητήσω μαζί του τα θέματα που σχετίζονται με το θέμα που συζητούμε.

Όσο για τον Άγιο Παίσιο, οι Οικουμενιστές, οι μεταπατερικοί, οι Νεονικολαίτες και ο υπόλοιπος εσμός των αιρετικών κάνουν καλά να πλένουν το στόμα τους με αγιασμό πριν πιάσουν στο στόμα τους το όνομα του μεγάλου αυτού σύγχρονου Αγίου που χάρισε ο Χριστός στην Εκκλησία Του.

"Δεν είχε αγάπη", λένε ο Όσιος Παίσιος! 

Άκου συκοφαντία!!! Ξεχνούν, φαίνεται, ότι τον Όσιο Παίσιο γνώρισαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που βρίσκονται εν ζωή, γι' αυτό γνωρίζουν, από προσωπική εμπειρία, πόσο μεγάλη αγάπη είχε ο Όσιος Παίσιος.

Αλλά είπαμε! “Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”. 

Αφού είδαν και αποείδαν οι μεταπατερικοί, οι Οικουμενιστές, οι Νεορθόδοξοι, οι Νεονικολαίτες και οι νεωτεριστές ότι οι ετεροδιδασκαλίες τους έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την διδασκαλία όλων των σύγχρονων Αγίων της Εκκλησίας, αποδύθηκαν στην άχαρι προσπάθεια να μας πείσουν ότι δήθεν οι ετεροδιδασκαλίες τους έχουν έρεισμα στην θεολογία του Οσίου Πορφυρίου για να έχουν την ευχέρεια παράλληλα να συκοφαντήσουν τον Άγιο Παίσιο.

Ωραίο εργόχειρο βρήκαν!!! 

Ας σκεφτούν μόνον ότι θα χρειαστούν εν Ημέρα Κρίσεως τις πρεσβείες του Οσίου Παισίου και του Οσίου Πορφυρίου. Γι' αυτό ας μη βαραίνουν περισσότερο την ψυχή τους.

No comments:

Post a Comment