Thursday, April 25, 2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Mε ανακοίνωσή του το Διαθρησκειακό Συμβούλιο Αλβανίας εκφράζει ομόφωνα την καταδίκη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, σε τρεις εκκλησίες (δύο καθολικές και μια ευαγγελική), την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, καθώς και σε τουριστικά ξενοδοχεία, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άτομα και τραυματίστηκαν πολλά άλλα.

Παράλληλα διατυπώνει τα συλληπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και παρακαλεί το Θεό για τη θεραπεία των τραυματιών.

Όπως επισημαίνεται "για άλλη μια φορά καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή τρομοκρατίας, βίας και εξτρεμισμού. Ενώνουμε τις προσευχές μας με ολόκληρο τον κόσμο, και με τους πιστούς κάθε θρησκείας, ζητώντας ειρήνη και συνύπαρξη ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα και τη φυλή”.

Τρία σημεία σχολιασμού:

1.) Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, Ορθόδοξοι και αιρετικοί, προσεύχονται στον Θεό για τα θύματα της φονικής επίθεσης.

Αλήθεια! Ποιό Θεό;

Οι χριστιανοί προσεύχονται στον Τριαδικό Θεό. Οι Μουσουλμάνοι στον Αλλάχ, ενώ την πίστη στον Χριστό ως Θεό οι Μουσουλμάνοι την θεωρούν βλασφημία κατά του Θεού.!!!

2.) Δεύτερο οικουμενιστικό στοιχείο του Ανακοινωθέντος. 

Ενώ σαφώς διευκρινίζει ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν χριστιανικοί ευκτήριοι οίκοι, αποφεύγει επιμελώς να καταδικάσει τους Ισλαμιστές που διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση και μιλά γενικά και αόριστα για επιθετικό φονταμενταλισμό οποθενδήποτε και αν προέρχεται.

Σε απλά Ελληνικά αποενοχοποιεί το Ισλάμ για τα ατέλειωτα εγκλήματα που διαπράττει σε βάρος των χριστιανών σε όλο τον κόσμο.

Η Μπόκο Χάραμ, επί παραδείγματι, κατέστρεψε 900 χριστιανικούς ευκτήριους οίκους στην Νιγηρία. Πόσο περισσότερους κατέστρεψε η Αλ Καίντα, ο ISIS και οι υπόλοιπες Ισλαμιστικές οργανώσεις;

3.) Το Ανακοινωθέν του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Αλβανίας μιλά με την γλώσσα του Σόρος. Όχι με γλώσσα που δίνει το δικαίωμα σε ένα Ορθόδοξο Ιεράρχη να το υπογράψει.

Την ευθύνη γι’ αυτό φέρει ο Μακαριώτατος Αλβανίας που προεδρεύει του Διαθρησκειακού Συμβουλίου, ο οποίος -ως Ορθόδοξος Ιεράρχης- είχε υποχρέωση να καταγγείλει την επιθετικότητα του Ισλάμ, αντί να συνυπογράφει ένα Ανακοινωθέν που το αποενοχοποιεί.

Ουδόλως φυσικά εκπλησσόμαστε για τις οικουμενιστικές ασχημίες του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. Ο Μακαριώτατος είναι 90 χρόνων και έχει δώσει πολλά δείγματα οικουμενιστικής -και δη διαθρησκειακής- οικουμενιστικής γραφής.

No comments:

Post a Comment