Thursday, December 6, 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Στον Άγιο Νικόλαο καταφεύγουμε ως προστάτη της πίστεως και δεν έχουμε ανάγκη από κανένα προστάτη του κόσμου τούτου”, δήλωσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ορθή θέση φυσικά αλλά, αντί να τα λέγει αυτά στο εκκλησίασμα, ο Θεοφιλέστατος είναι πρωτίστως επιβεβλημένο να τα λέγει στον προιστάμενό του Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Θεοφιλέστατος Θεσπιών είναι πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ένας από τους στενώτερους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου.

Ας πει, λοιπόν, στον προιστάμενό του ότι δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε κανένα προστάτη του κόσμου τούτου -πολλώ μάλλον σε δεδηλωμένους άθεους-, αλλά μόνον στους Αγίους.

Ο Θεοφιλέστατος είναι πλήρως ενήμερος των ραδιουργιών του Αρχιεπισκόπου με του άθεους και Εκκλησιομάχους κρατούντες, όπως είναι ενήμερος για τα μυστικά διαβούλια που έχει μαζί τους πίσω από την πλάτη τη Ιεραρχίας, για την συνομολόγηση προδοτικών συμφωνιών σε βάρος της Εκκλησίας.

Ας νουθετήσει, λοιπόν, ο Θεοφιλέστατος τον Μακαριώτατο δεόντως και ας υποδείξει στον πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπίσκοπο την ανάγκη να παραιτηθεί αμέσως και να αποσυρθεί στα Οινόφυτα.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια ο Μακαριώτατος κοπρίζει κυριολεκτικά τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και υπέσκαψε συστηματικά και συνειδητά τα συμφέροντα της Εκκλησίας και του έθνους.

Ώρα, λοιπόν, - ή μάλλον παρήλθεν- να αποσυρθεί!

No comments:

Post a Comment