Tuesday, December 11, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ Α΄


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
Α΄
=====

Αγαπητέ μου εν Χριστώ κ. Τελεβάντο,
Η ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της Ουκρανίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα, διότι είναι θέμα πολύπλευρο. Επιτρέψτε μου, σάς παρακαλώ, να καταθέσω και εγώ μερικές σκέψεις στο ιστολόγιό σας, το οποίο πάντοτε παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον:
Ο Ουκρανικός λαός είναι ουσιαστικά ρωσικής καταγωγής κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Δεν νομίζω, επί παραδείγματι, να υπάρχει Έλληνας ο  οποίος να μη συνδέει στη σκέψη του τους Κοζάκους  (των οποίων ο χώρος ανήκει κυρίως στην σημερινή Ουκρανία) με την Ρωσία. Η καλλιέργεια  διαφορετικής εθνικής συνειδήσεως στην Ουκρανία έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στα Σκόπια η καλλιέργεια της πλασματικής "μακεδονικής" συνειδήσεως (και με τη δημιουργία μιάς γλώσσης-συνονθυλεύματος), αρχικώς από τους εχθρούς των Ρώσων Πολωνο-Λιθουανούς, μετέπειτα από τους Ναζί, αλλά και άλλους, με σαφή πολιτικά κίνητρα. Ο ιστορικός κ. Σελίστσεφ έχει γράψει ειδική μελέτη, εκδεδομένη σε πολλές  διαφορετικές πλατφόρμες, σχετικώς με το θέμα αυτό https://www.impantokratoros.gr/B0A16ECE.el.aspx
Απόδειξη της ρωσικής προελεύσεως του ουκρανικού λαού, πέραν των ιστορικών γεγονότων και της απαρχής της ρωσικής Χριστιανοσύνης στο ίδιο το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, είναι και η κυριαρχία της ρωσικής γλώσσης στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου  επικρατεί η θεολογική Ορθοδοξία (έστω και σε σχισματικές κοινότητες), σε αντίθεση με τις δυτικές, όπου υπάρχουν πληθυσμοί άλλης εθνικής  καταγωγής, όπου κυριαρχεί η Ουνία και άλλα δυτικά "δόγματα". 
Το β΄ μέρος της εδώ αναλύσεως είναι πολύ εύγλωττο:  https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/06/01/δυο-δημοσκοπήσεις-φωτιά-για-την-ουκρα/
Η πραξικοπηματική αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία με το Maidan (2013-2014), ανέτρεψε κάποιες πολύ ευαίσθητες ισορροπίες: 
(α) Εν  πρώτοις, απειλήθηκε ευθύς εξ αρχής, με δηλώσεις νέων (μετά το Maidan) αξιωματούχων , όπως του Mikhail Khodorkovskiy, η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία (αυξήθηκαν οι περιορισμοί για την χρήση της), ενώ δεν έλειψαν και οι διώξεις και απειλές κατά Ορθοδόξων Κληρικών στα  ανατολικά, ως "ανθρώπων της Μόσχας". 
(β) Στην πραξικοπηματική εξέγερση και την νέα Κυβέρνηση συμμετείχαν ναζιστικές ομάδες, όπως ο "Δεξιός Τομέας", ο οποίος αργότερα επάνδρωσε ναζιστικούς παραστρατιωτικούς σχηματισμούς, όπως το Τάγμα "Αζόφ", που δραστηριοποιούνται  στον εμφύλιο στα ανατολικά. Περιττό να πούμε, ότι για τους Ρώσους, με τα 27 εκατομμύρια νεκρών του Β΄ Π.Π., ο ναζισμός θεωρείται εχθρός πολύ  χειρότερος, από όσο οι Τούρκοι για τους Έλληνες. Δεν νομίζω δε, να υπάρχει άνθρωπος που να αμφιβάλλει για το τί θα γινόταν σε παγκόσμιο  επίπεδο, αν είχε ανατραπεί στην Ελλάδα μια νόμιμη Κυβέρνηση με την βοήθεια της "Χρυσής Αυγής"· φαίνεται ότι και οι Ναζί είναι διεθνώς δεκτοί, αρκεί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον. 
(γ) Προσφάτως (το λέω συμπληρωματικώς) αποκαλύφθηκε (σε ιταλικά ΜΜΕ), ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που στο Maidan σκότωσαν κυρίως Ουκρανούς πολίτες, αλλά και αστυνομικούς, ώστε να εντείνουν την εξέγερση, υπήρξαν ξένος δάκτυλος, Γεωργιανοί μισθοφόροι, συντονισμένοι από τον Μιχαήλ Σακασβίλι, τον πράκτορα αυτόν των ΗΠΑ. Εκείνος, αφού ως Πρόεδρος  της Γεωργίας ξεκίνησε τον πόλεμο του 2008 κατά της Ρωσίας στην Ν. Οσσετία, αργότερα, μετά το Maidan, προ 3-4 ετών, κατέληξε ... Υπουργός  της Ουκρανικής Κυβερνήσεως (!!! ) (φαίνεται ότι οι Αμερικανοί άπαξ και εκπαιδεύσουν κάποιον και τον πληρώσουν, τον χρησιμοποιούν απανταχού της γης, μέχρι να γίνει "στιμμένη λεμονόκουπα"). 

(Συνεχίζεται)

3 comments:

  1. τέλειο το άρθρο!!! Παναγιώτη, για βγάλεις άκρη στη συζήτηση με την Ελένη, πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά το άρθρο του π. Σεραφείμ, το οποιο δημοσιεύεις αλλά δεν φαίνεται και να το καταλαβαίνεις!!!

    ReplyDelete
  2. Έ ! Τώρα π. Γεώργιε μήν θέσουμε και σε αμφισβήτηση την αντίληψη του σερ Τελεβάντου ! Σας φαίνεται τόσο πολύ νά μήν καταλαβαίνει ; Απλά φαίνεται Κυπριοτίκαρος ! Τώρα τί χαρακτηριστικά έχουν οι Κύπριοι , ευκαιρία είναι νά τα μαθαίνουμε !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ίσως το κάνει επειδή έχει ως πρώτη προτεραιότητα το Οικουμενικό Πατριαρχειο και όχι την αλήθεια για το θέμα της εθνικότητος των Ουκρανων-Ρώσων...

      Delete