Wednesday, December 12, 2018

ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΚΕ


ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΚΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αποκαλύπτομαι μπροστά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚΕ. Πραγματικά δεν περίμενα τόση γενναιότητα, τόση αποφασιστικότητα και τόση μεθοδικότητα στον αγώνα τους.

Η δυναμική στάση που τήρησαν, από την πρώτη στιγμή της αναγγελίας της συνθηκολόγησης του Ιερώνυμου με τον Τσίπρα, είναι υποδειγματική. Έκαναν σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου -δηλαδή μίλησαν με την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος- και δημιούργησαν έτσι κλίμα αντίστασης πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η Ιεραρχία για να αποδοκιμάσει την συμφωνία του Τσίπρα με τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο.

Βεβαίως ο Ιερώνυμος, με την δημιουργία επιτροπών και υποεπιτροπών, κατόρθωσε -για μια ακόμη φορά- να φαλκιδεύσει και να βραχυκυκλώσει την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας. 

Ευτυχώς η Εκκλησία της Κρήτης και προπαντός το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και ο ΙΣΚΕ συνεχίζουν να αντιστέκονται θαρραλέα στις μεθοδείες του δοσίλογου πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπισκόπου και των άθεων κρατούντων.

Κατά την συνάντηση ο Ιερώνυμος παραπονέθηκε διότι ο ΙΣΚΕ τον επισκέφθηκε τελευταίο. Ορθότατα φυσικά έπραξαν οι κληρικοί μας! Γιατί να βιαστούν να τον δουν, αφού γνωρίζουν ότι είναι συνειδητός προδότης των συμφερόντων της Εκκλησίας και συνωμοτεί στα σκοτεινά παρασκήνια με τους άθεους;

Το πιο ουσιαστικό είναι ότι οι κληρικοί μας αρνήθηκαν να συζητήσουν το σχέδιο του Ιερώνυμου για την μισθοδοσία τους που σκοπό φυσικά είχε να τους παγιδεύσει και να τους οδηγήσει με μπαμπεσιά να αποδεχτούν την συμφωνία που έκανε με τον Τσίπρα.

Οι κληρικοί μας πέταξαν στα μούτρα του δοσίλογου Αρχιεπισκόπου την απάντηση ότι στοιχούνται με την απόφαση της Ιεραρχίας, η οποία δεν αποδέχεται αλλαγή της μισθοδοσίας των κληρικών και έτσι άφησαν τον κρυψίνουν Αρχιεπίσκοπο στα κρύα του λουτρού.

Άξιος ο μισθός τους! Θερμά και υικά τους συγχαίρουμε. Ο Ιερώνυμος δεν καταλαβαίνει καμιά άλλη γλώσσα εκτός από την γλώσσα του στιλέτου που θωπεύει ανατριχιαστικά τον λαιμό του.

No comments:

Post a Comment