Monday, December 10, 2018

ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!


ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Λεβέντες πραγματικά οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης.!

Με την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης (αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση), γίνεται σαφές ότι 

1.) Οι Κρήτες Ιεράρχες δεν κύπτουν τον αυχένα στους άθεους και Εκκλησιομάχους κρατούντες.

2.) Δεν εμπιστεύονται τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης Ιερώνυμο.

3.) Δεν κοροιδεύουν τον εαυτό τους ότι οι άθεοι κρατούντες έχουν την παραμικρή καλή διαθεση έναντι των κληρικών και της Εκκλησίας.

4.) Θεωρούν κόκκινη γραμμή την επιβολή  ουδετερόθρησκου συντάγματος επειδή θα έχει καταλυτικές συνέπειες για την δημόσια ζωή, τον πολιτισμό και την παιδεία της πατρίδας μας.

5.) Καθιστούν σαφές ότι η Εκκλησία της Κρήτης εξαρτάται από το Φανάρι και όχι από την αυθαιρεσία του Ιερώνυμου. Γι’ αυτό αντιπροσωπεία από την Κρήτη θα μεταβεί σύντομα στην Κωνσταντινούπολη για ενημέρωση και συντονισμό. 

Στέλλουν έτσι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

6.) Θεωρούν την διατήρηση της ορθόδοξης ταυτότητας και την ενίσχυση της οικογένειας κόκκινη γραμμή στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Συνοπτικά οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης παίρνουν για όλα τα θέματα ορθή και γενναία στάση και καθίστανται έτσι οδοδείκτης για την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απομακρύνει πάραυτα και αμελλητί τον πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Θρόνο των Αθηνών.

Διαφορετικά "ουκ έσται παύλα κακών".

1 comment:

  1. Κυπτουν όμως τον αυχένα τους στον αιρεσιαρχη Βαρθολομαίο. Έτσι είναι οι λεβέντες ;

    ReplyDelete