Thursday, December 27, 2018

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΛΕΞΝΑΔΡΕΙΑΣ;



"Πατριάρχης" των Κοπτών Θεόδωρος είναι αδελφός μου, είναι φίλος μου", δήλωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Πολύ χαιρόμαστε για την προσωπική φιλία σας με τον ηγέτη των Κοπτών της Αιγύπτου Μακαριώτατε Αλεξανδρείας.

Πότε με το καλό θα τον βαφτίσουμε και θα τον αναχειροτονήσουμε για να γίνει Ορθόδοξος ιεράρχης ώστε να γίνει, όχι απλά φίλος σας, αλλά εν Χριστώ Ιησού φίλος σας, και προπαντός αδελφός σας; 

2 comments:

  1. Λουκ. 9,49 Ἀποκριθεὶς δὲ ὁ Ἰωάννης εἶπεν· ἐπιστάτα, εἴδομέν τινα ἐπὶ τῷ ὀνόματί σου ἐκβάλλοντα δαιμόνια, καὶ ἐκωλύσαμεν αὐτόν, ὅτι οὐκ ἀκολουθεῖ μεθ᾿ ἡμῶν.
    Λουκ. 9,50 καὶ εἶπε πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς· μὴ κωλύετε· οὐ γάρ ἐστι καθ᾿ ὑμῶν· ὃς γὰρ οὐκ ἔστι καθ᾿ ὑμῶν, ὑπὲρ ὑμῶν ἐστιν.


    ReplyDelete
  2. Έχω την εντύπωση αγαπητέ , οτι υπάρχει κάποια ερμηνεία στό θέμα . Προφανώς ο άνθρωπος αυτός εξέβαλε τά δαιμόνια μέ την δύναμη του ονόματος του Ιησού . Τα λόγια του Χριστού αναφέρονται στην προσωπολατρεία , στην οπαδοποίηση , στην ομάδα , η οποία χρησιμοποιείται για επιβολή ισχύος , εξουσίας κ.τ.λ. Πρόκειται για την γνωστή νοσηρότητα των εκκλησιαστικών ομάδων , οι οποίες αναπτύσσουν αντιπαλότητα και ανταγωνισμό , ιδιωτικοποιούν την εκκλησιαστική ζωή , περιχαρακώνουν την μάνδρα , χάνουν την έννοια της εκκλησίας ως σώματος Χριστού , μερίζουν την αγάπη του Θεού , διασπούν και κατακερματίζουν την επικοινωνία των μελών της εκκλησίας μέ αποτέλεσμα νά μήν είναι δυνατή η συνεργασία ούτε κάν η από κοινού αντιμετώπιση των εκκλησιαστικών προβλημάτων . Δεν λέω οτι δεν πρέπει νά υπάρχουν οι επί μέρους εκκλησιαστικές ομάδες , αλλά οτι πρέπει η αγάπη του Θεού νά τις υπερβαίνει . Ποιός άραγε κατοικών την Ιερουσαλήμ δεν γνωρίζει αυτή την νοσηρότητα ; Κάποιος δεν στέργει νά γυρίσει νά κοιτάξει τον αδελφό , ούτε μία καλημέρα νά ανταλλάξει , εάν πεσών δεν προσκυνήσει τον ίδιον και τις ιδέες του , τις οποίες κάθε φορά ανάγει σε δόγμα .

    Έχω την εντύπωση , οτι δεν έχουν σχέση αυτά τά λόγια του Χριστού μέ τον μονοφυσίτη πατριάρχη . Ως γνωστόν ο μονοφυσιτισμός και στις δύο εκδοχές του έχει καταδικαστεί, οτι αντιβαίνει στην ορθόδοξο πίστη .

    ReplyDelete