Sunday, February 4, 2018

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο κ. ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ;



ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο κ. ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Απλά αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι ακριβείς οι πληροφορίες του κ. Καλμούκου για τον κατάλογο των προς αρχιερατεία, που έστειλε στο Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εκ μέρους της επαρχιακής συνόδου της Εκκλησίας της Αμερικής. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Φανάρι ενέκρινε τον κατάλογο των προς αρχιερατεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. 

Αδυνατούμε προπαντός να πιστέψουμε τις πληροφορίες για τις άνομες μεθοδεύσεις των παρασκηνίων για την εκλογή Μητροπολίτη Σικάγου, στις οποίες αναφέρεται ο κ. Καλμούκος.
Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ο μεν κατάλογος των προς αρχιερατεία βρίθει κυριολεκτικά από μυρίπνοα άνθη. Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο ή τρία, αλλά για δεκάδες. Επαναλαμβάνω δεκάδες!
Όσο για τις πληροφορίες για τις υπόγειες διεργασίες, για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σικάγου από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον Παναγιώτατο, μόνον μια λέξη έχουμε να πούμε: ΑΙΣΧΟΣ!

Γι' αυτό ας ελπίσουμε ότι δεν αληθεύουν οι καταγγελίες. 

Αλλιώς τι να πω;
Κλαίει κυριολεκτικά η ψυχή μου.
Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου από τον “Εθνικό Κήρυκα” που μας έδωσε την αφομμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****



ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ” ΓΙΑ ΣΙΚΑΓΟ

Του κ. Θεοδώρου Καλμούκου
=====

Θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, προκειμένου να καταρτίσει το τριπρόσωπο για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Σικάγου.
Το τριπρόσωπο θα προέλθει από σαράντα συνολικά υποψηφίους, όπως έγραψε ο «Ε.Κ., ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά και οι σημερινοί υπάρχοντες Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής.
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι παρασκηνιακά μεθοδεύεται η σύνθεση του τριπροσώπου, από το οποίο θα προκύψει ο Μητροπολίτης Σικάγου.
Συγκεκριμένα, γίνονται προσπάθειες να προταχθεί ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης, Διευθυντής του Τομέα Διορθόδοξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής.
Στη μεθόδευση αυτή φαίνεται να συμπλέουν ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο οποίος έπειτα από την εκδημία του Μητροπολίτη Σικάγου κυρού Ιακώβου έχει καταστεί πρώτος τη τάξει στην Ιεραρχία της Αμερικής και ο οποίος, ως συνήθως, κινεί παρασκηνιακά τα νήματα, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει καταστεί ένθερμος υπερασπιστής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Αυτός είναι και ο λόγος που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής τον Ιούλιο στη Βοστώνη.
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος κατά κάποιο τρόπο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, ο οποίος τον «κάλυψε» πλήρως σε αποφάσεις του οι οποίες δημιούργησαν τραγελαφικές καταστάσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κοινοτήτων. Δεν διαφεύγουν της γνώσης του «Ε.Κ.» τα πραγματικά αισθήματα αλλήλων.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει εκφράσει τη συμπάθειά του για τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα, πλην όμως δεν τον θέλει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, γι’ αυτό και επέμενε στην πρώτη φάση τόσο σθεναρώς να μην συμπεριληφθεί στον Κατάλογο των Εκλογίμων.
Τον Μητροπολίτη Δαρδανελλίων κ. Νικήτα, διευθυντή του Αθηναγορείου Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας στην Καλιφόρνια και πρώην Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ επί έντεκα χρόνια στηρίζει εξ’ αρχής ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος. Οταν ο κ. Γεράσιμος ο οποίος επέμενε να συγκαταλεγεί το όνομα του κ. Νικήτα ανάμεσα στους υποψηφίους, όπως και έγινε τελικά.
Επίσης, ένας άλλος ο οποίος τυγχάνει την εύνοιας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και επίσης συγκεντρώνει και την εύνοια αρκετών Μητροπολιτών της Αμερικής συμπεριλαμβανομένου και του Βοστώνης κ. Μεθοδίου είναι ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου.
Ωστόσο δεν τον θέλει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ο οποίος φαίνεται φιλικά διακείμενος προς τον Επίσκοπο των Καρπαθορώσων Νύσσης κ. Γρηγόριο, τον οποίον και προώθησε στη σημερινή του θέση.
Βέβαια υπάρχει για πρώτη φορά στην προκειμένη περίπτωση και «μεταθετό», για να πεισθεί ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ Νικόλαος να μετακομίσει στο Σικάγο και να εκλεγεί στο Ντιτρόιτ ο Ζήλων κ. Σεβαστιανός.
Παρά το γεγονός ότι ισχυρίζονται πως η εκλογή του τριπροσώπου γίνεται με τον φωτισμό και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ουσιαστικά πρόκειται για εμπαιγμό διότι «μεθοδεύονται» εκ των προτέρων.
ΠΗΓΗ: 
Εθνικός Κήρυξ

No comments:

Post a Comment