Friday, February 9, 2018

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ



ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στον “Έθνικό Κήρυκα”, το ακόλουθο σχόλιο του κ. Καλμούκου, αναφορικά με την εκλογή του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη ως Μητροπολίτη Σικάγου.

“Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η εκλογή του Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη έγινε με ανακούφιση δεκτή από την ευρύτερη Ομογένεια τόσο της Νέας Υόρκης, όσο και του Σικάγου.”

Η αναφορά του κ. Καλμούκου επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

Το πρώτο σκέλος είναι αυτονόητο. Στη Νέα Υόρκη όλοι λυπήθηκαν και σκανδαλίστηκαν με την εκλογή του π. Ναθαναήλ, αλλά ανακουφίστηκαν, επειδή θα απομακρυνθεί από τη Νέα Υόρκη.

Το δεύτερο σκέλος προβληματίζει.

Υπάρχουν τέσσερα ενδεχόμενα.

1.) Ο κ. Καλμούκος αναφέρεται στον γνωστό κύκλο του Θεοφιλέστατου Μωκησσού Δημήτριου, ο οποίος -for obvious reasons-, δεν επιθυμούσε την εκλογή παραδοσιακού και αδιάβλητου κληρικού ως Μητροπολίτη Σικάγου. Άρα λογικό είναι να χαίρεται για την εκλογή του Οικουμενιστή π. Ναθαναήλ.

2.) Η εκλογή του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου κ. Ναθαναήλ έγινε δεκτή με ανακούφιση, από το κύκλωμα του Μητροπολίτη Δαρδανελλίων Νικήτα, επειδή απέτυχε μεν να εκλεγεί ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων, αλλά με την εκλογή του π. Ναθαναήλ, απέτυχε και ο Σεβ. Αμερικής να προωθήσει τη δική του επιλογή. 

3.) Στη Μητρόπολη Σικάγου -πέραν του κυκλώματος του Σεβασμιώτατου Δαρδανελλίων και του Θεοφιλέστατου Μωκησσού- υπάρχουν πυρήνες Οικουμενιστών, οι οποίοι, στο πρόσωπο του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου κ. Ναθαναήλ, βρήκαν τον άνθρωπο που τους εκφράζει, και

4.) Η εκλογή του π. Ναθαναήλ χαροποίησε τους εχθρούς του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, επειδή ο Σεβασμιώτατος απέτυχε να προωθήσει το δικό του υποψήφιο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατόρθωσε -με ανορθόδοξες, συνωμοτικές, αντικανονικές και αήθεις μεθοδεύσεις- να εκλέξει τον ευνοούμενό του με τα μεγάλα προσόντα και τις κακόδοξες πεποιθήσεις.

Ποιά ή ποιές, από τις πιο πάνω εκδοχές είχε κατά νουν ο κ. Καλμούκος, όταν έγραφε το σχόλιο;

Ο ίδιος γνωρίζει.

Αυτά φυσικά για το κλίμα που επικρατεί στο Σικάγο.

Στη Νέα Υόρκη -όπως αναφέραμε- το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Λύπη και απογοήτευση μεν για την ατυχή εκλογή, αλλά και ανακούφιση, επειδή επιτέλους ο π. Ναθαναήλ θα ξεκουμπιστεί από τη Νέα Υόρκη.

No comments:

Post a Comment