Friday, February 9, 2018

ΑΚΟΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ; Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


ΑΚΟΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ; Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Τον ουνιτικό ναό της Αγίας Σοφίας, στην ιταλική πρωτεύουσ,α επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε από κοινού με τους ενορίτες του Ουνιτικού ναού, για την ειρήνη στην Ουκρανία και τον τερματισμό της βίας.

Γνωρίζω ότι οι καρδιές σας τρέμουν όχι μόνο από αγάπη, αλλά και από ανησυχία για τη χώρα σας, λόγω του πολέμου και της οικονομικής δυσπραγίας. Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαι κοντά σας, σας νιώθω και είσαστε πάντα στην προσευχή μου. Ζητώ από τον Θεό να σταματήσει τον πόλεμο και να έρθει η ειρήνη στη Χώρα.

Θα ήθελα να σε να σας εκμυστηρευτώ ένα μυστικό! Κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο αλλά και το πρωί όταν ξυπνάω ασπάζομαι μία εικόνα της Παναγίας την οποία μου έδωσε ο αρχιεπίσκοπος σας, και ζητάω από την Παναγία να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Να αναφερθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία τονίζει συνεχώς ότι το πρόβλημα στην Ουκρανία προέρχεται από τους Ουνίτες, ενώ αγκάθι στις σχέσεις με τον Πάπα αποτελούν οι Ελληνο-Καθολικοί της χώρας.”

Τι σημαίνει η παρουσία και το κήρυγμα του Πάπα Φραγκίσκου στον οινιτικό ναό; Ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας πρέπει να αντιληφθεί ότι ο Ποντίφηκας δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους Ουνίτες της Ουκρανίας για να οικοδομήσει καλές σχέσεις με την Εκκλησία της Ρωσσίας.

Το ερώτημα είναι, αν οι ταγοί της Εκκλησίας της Ρωσσίας έχουν αυτιά να ακούσουν ευκρινώς τι λέγει ο Πάπας ή αν εξακολουθούν να πιστεύουν ότι, με την υπογραφή της οικουμενιστικής Διακήρυξης της Αβάνας και άλλες οικουμενιστικές ασχημίες, θα κατορθώσουν να τερματίσουν τις βιαιοπραγίες των Ουνιτών σε βάρος των Ορθοδόξων στην Ουκρανία.

Ίσως, πάλιν, η Εκκλησία της Ρωσσίας γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του Πάπα, αλλά η αγωνία τους να υφαρπάσουν το πρωτείο τιμής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι πιο σημαντική από την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την Ουνία στην Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση ας το χωνέψουν καλά οι ταγοί της Εκκλησίας της Ρωσσίας! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσει να υποστηρίζει την Ουνία ο Πάπας Φραγκίσκος, επειδή η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος θεσμοθέτησε το ουνίτικο μοντέλο ένωσης Ορθοδοξίας και Βατικανού.

No comments:

Post a Comment