Tuesday, February 13, 2018

ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ευχαριστούμε τον κ. Καλμούκο, επειδή με τις αποκαλύψεις που κάνει αναφορικά με τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Εκκλησία της Αμερικής, μας δίνει άφθονα πυρομαχικά για να βάλουμε με καταιγιστικό πυρ εναντίον των αντικανονικών και αντιευαγγελικών μεθοδεύσεων του Πατριάρχη και των άλλων ιεραρχών του Φαναρίου.

Βεβαίως, ο κ. Καλμούκος, δεν αποκαλύπτει πράγματα και θάματα για να ελέγξει τις αυθαιρεσίες του Πατριάρχη και των άλλων Φαναριωτών, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Για να εκθέσει -όπως νομίζει- τον Αρχιεπίσκοπο.

Τι μας αποκαλύπτει, λοιπόν, ο κ. Καλμούκος ότι είπε ο βαμμένος Οικουμενιστής Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος;

Ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όταν μιλά στη Σύνοδο του Πατριαρχείου, χρησιμοποιεί επιχειρήματα από την Αγία Γραφή, τους Αγίους Πατέρες, του Αγίους της Εκκλησίας και την Ιστορία μακρυγορείκαι κουράζει τους αρχιερείς και τον  Παναγιώτατο.

Όντως! Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι ένοχος θανάτου, θανάτου δε σταυρού, επειδή θεμελιώνει θεολογικά τις θέσεις του. Σαν δεν ντρέπεται!

Αντίθετα οι εν Φαναρίω μιλούν αυταρχικά, ετσιθελικά, αντικανονικά, αντιευαγγελικά και μπακαλίστικα. Dow Jones, Dividend stocks, Bonds, δολλάρια, ευρώ, μάρκα, γιεν, λίρες, ρούβλια κτλ..

Αναφέρθηκε, επίσης, ο Σεβ. Προύσσης στην οικονομική δυσπραγία της Εκκλησίας της Αμερικής.

Ακούστε, Σεβασμιώτατε Προύσσης. Η Ομογένεια δεν αποτελείται από ηλιθίους. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σε ένα από τα ταμεία της, έχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια. 

Στον προυπολογισμό της έχει έλλειμμα περίπου 10 εκατομμύρια.

Γιατί δεν καλύπτεται το έλλειμμα του προυπολογισμού από το ταμείο των 100 εκατομμυρίων;

Και μην αιτιάσθε, σας παρακαλώ, ότι δήθεν αυτό προσκρούει στον κανονισμό του ταμείου.

Δεν χρειάζεται να δοθεί το αναγκαίο ποσό ως εισφορά για να καλυφθεί το έλλειμμα. Μπορεί κάλλιστα να αναλάβει στο ακέραιο τη χρηματοδότηση όλων των διακονιών της Αρχιεπισκοπής μέχρις ότου αποπληρωθεί το έλλειμμα του προυπολογισμού.

Μιλήσατε, επίσης, για τις ευθύνες του Αρχιεπισκόπου για το έλλειμμα. 

Ξεχάσατε μόνον να μας πείτε τη υποδείξει ποιού διορίστηκε ο οικονομικός τσάρος της Αρχεπισκοπής και ποιός έβαλε στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο τους ανθρώπους του Κουκούζη και του Πατριάρχη για να ελέγχουν τα πάντα.

Μιλήσατε, επίσης, Σεβ. Προύσσης, για τη διαρροή πληροφοριών από τη Σύνοδο, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σας δακτυλόδειξε σαν τον ένοχο. 

Και εσείς; Δεν αρνηθήκατε ότι διαρρέετε στον “Εθνικό Κήρυκα” τις πληροφορίες. Απλά περιοριστήκατε να πείτε ότι και στην επαρχιακή Σύνοδο της Αμερικής υπάρχουν διαρροές.!!!

Απορώ για ποιο λόγο ο Αρχιεπίσκοπος δεν σας απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά ποιος -και τη υποκινήσει ποιου- διαρρέει τις πληροφορίες στον κ. Καλμούκο, από την επαρχιακή Σύνοδο.
Και, ως να μην έφτανε η πνευματικώτατη παρέμβασή σας, Άγιε Προύσσης, σηκώθηκε και ο Σεβ. Δέρκων για να κατηγορήσει τον Αρχιεπίσκοπο για τον ισοσκελισμό των προυπολογισμών. Αλλά δεν έμεινε μέχρις εκεί. Καυχήθηκε ότι στο Πατριαρχείο έχετε πλήρη διαφάνεια των οικονομικών σας.

Με συγχωρείτε, Σεβασμιώτατε Δέρκων: Σε ποιο ταμείο αναφέρεστε; Σ' αυτό που βρίσκεται στην Τουρκία ή στο εξωτερικό στο όνομα άλλων;

Ξεχνάτε ποιο είναι το πραγματικό ποσό, που η Εκκλησία της Αμερικής στέλλει στο Πατριαρχείο σε διάφορους λογαριασμούς;

Ποιος κάνει τον έλεγχο της διαχείρισης αυτών των ταμείων;

Και μετά από αυτά κάνατε μάθημα λογιστικής στον Αρχιεπίσκοπο;

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια, Παναγιώτατε και "Ιερώτατοι";  Θέλετε σώνει και καλά να εκπαραθυρώσετε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο -με κάθε αθέμιτη και αντικανονική μεθόδευση- για να προωθήσετε στην Εκκλησία της Αμερικής ανθρώπους του φυράματος του Οικουμενιστή -και όχι μόνον- Θεοφιλέστατου εψηφισμένου Σικάγου κ. Ναθαναήλ και γι' αυτό εφευρίσκετε αιτιάσεις οικονομικής και κάθε άλλης υφής.

Να μας λείπει το βύσσινο! Δεν χρειαζόμαστε Αρχιεπίσκοπο Οικουμενιστή, νεωτεριστή, Νεονικολαίτη, Νεορθόδοξο, εκκοσμικευμένο και διαβεβλημένο. Άγιο άνθρωπο χρειαζόμαστε που να έχει προσευχή, για να διώξει τα δαιμόνια για να δούμε προκοπή.

No comments:

Post a Comment