Friday, February 2, 2018

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ;


ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ;

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Φιλελεύθερο”:

“Tην στήριξή του στον Σταύρο Μαλά εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Πιτσιλλίδης. Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι «εκκλησία είναι ο λαός και την βούληση του κυρίαρχου λαού μας δεν εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο οποίος και σήμερα επέλεξε σε αντίθεση με το πνεύμα αγάπης, ενότητας και αλληλοαποδοχής του Ευαγγελίου να εκφραστεί με απαράδεκτα πολωτικό και  διχαστικό τρόπο». Αναφέρει ακόμη ότι έχει  ήδη πριν από λίγο υποβάλει στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου την παραίτησή του από μέλος του ΔΗΣΥ.”

Ο κ. Πιτσιλλίδης, όπως ο κάθε πολίτης, δικαιούται να εκφράζει τις απόψεις του και να υποστηρίζει, για τους οποιουσδήποτε λόγους, όποιον υποψήφιο θέλει, για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δικαίωμα, λοιπόν, του κ. Πιτσιλλίδη να υποστηρίξει τον κ. Μαλά, παρόλον ότι προκαλεί γέλιο ο ισχυρισμός του ότι ο κ. Μαλάς υπερείχε στην πρόσφατη τηλεοπτική διακαναλική συζήτηση των μονομάχων για την Προεδρία.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του κ. Μαλά, στη διακαναλική συζήτηση, υπήρξε αξιοθρήνητη -από κάθε άποψη- και τον φανέρωσε στο εκλογικό σώμα ως ένα πραγματικά άσχετο υποψήφιο, ο οποίος αγνοεί τα στοιχειώδη για το Κυπριακό. Το γεγονός, μάλιστα, ότι καθοδηγείτο από την γνωστή Ειρήνη με τα tablet, κατέστησε τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ αντικείμενο Πανελλήνιας χλεύης.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι ο κ. Πιτσιλλίδης έχει αναφαίρετο δικαίωμα να υποστηρίζει δημόσια όποιον προκρίνει κατάλληλο για την προεδρία, έστω και αν εμείς δεν μπορούμε -ούτε εξ αποστάσεως- να συμμεριστούμε τις εκτιμήσεις του.

Αυτό που μας ενδιαφέρει πάντως είναι κάτι άλλο.

Ο κ Πιτσιλλίδης -ως γνωστόν- αφορίστηκε από την Εκκλησία της Κύπρου, επειδή δημόσια διατύπωσε -κατά συρροήν και κατ’ επανάληψη- πλάνες (Νεονικολαιτισμό κτλ.) για θεολογικά και εκκλησιαστικά θέματα.

Έκτοτε, και παρόλον ότι πέρασε πολύς καιρός, ο κ. Πιτσιλλίδης δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας. Πότε επιτέλους θα ενεργήσει κατά Θεόν και θα αποκηρύξει τις αιρέσεις που διατύπωσε;

No comments:

Post a Comment