Sunday, February 11, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”: 

“Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος ανακοίνωσε τις ημερομηνίες της χειροτονίας και ενθρονίσεως του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτου Ναθαναήλ Συμεωνίδη θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν (319 East 74th Street New York, NY 10021). Ο όρθρος θα αρχίσει στις 8:30 π.μ. και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 9:30 π.μ.

Το ακόλουθο Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα ενθρονίσει τον εψηφισμένο Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σικάγο στις 11:00 π.μ. (1017 N LaSalle Dr, Chicago, IL 60610)

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.”

Οι ημερομηνίες, που επελέγησαν για τη χειροτονία και την ενθρόνιση του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου Σικάγου κ.  Ναθαναήλ, δεν είναι οι πλέον ενδεδειγμένες.

1.) Η χειροτονία του πρέπει να γίνει την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ποια πιο κατάλληλη ημερομηνία για τη χειροτονία ενός Οικουμενιστή, Κολυμπαριστή, Νεορθόδοξου, Νεονικολαίτη και νεωτεριστή κληρικού;

2.) Η ενθρόνισή του να γίνει την Β΄Κυριακή των Νηστειών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Τι το πιο αρμόδιο; Η μέρα, που η Εκκλησία μας γιορτάζει τον πρόμαχο της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία της Αμερικής να ενθρονίζει επίσκοπο Σικάγου ένα πολύεδρο αδάμαντα Ορθοδοξίας. 

3.) Βεβαίως υπάρχει και εναλλακτική λύση. Η χειροτονία και η ενθρόνιση να γίνει αυθημερόν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, για να προιδεάζει τους πιστούς τι είδους σταυρός αναμένει τη Μητρόπολη Σικάγου, με τον κ. Ναθαναήλ ως ποιμενάρχη της.

4.) Η πιο κατάλληλη και κατά Θεόν ημερομηνία χειροτονίας και ενθρόνισης του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου κ. Ναθαναήλ, όμως, είναι η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, όταν η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Όταν, λέγει ο βίος της Αγίας, προσπάθησε να μπει στο ναό της Αναστάσεως, για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό, μια αόρατη δύναμη την εμπόδισε να προχωρήσει. Αμέσως έγινε αιχμάλωτη της χάριτος. Ανεχώρησε στην έρημο και ζητούσε το έλεος του Θεού μέχρι που έφτασε σε αξιοζήλευτα επίπεδα αγιότητας και δοξάστηκε από τον Θεό και τους ανθρώπους και προβάλλεται από την Εκκλησία σαν έξοχο παράδειγμα μετανοίας.

Προσευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Σικάγου να νιώσει το χέρι του Θεού να τον εμποδίζει να εισέλθει εις τα Άγια των Αγίων και να τον φωτίσει να αρνηθεί να χειροτονηθεί και να προστρέξει στη Μονή της μετανοίας του, στην Κρήτη, για να "ενθρονιστεί" , σαν απλός μοναχός.

Μια ψυχή έχουμε όλοι Θεοφιλέστατε!

Ποια η ωφέλεια αν πάει κάποιος -Θεός φυλάξοι- στην Κόλαση με το ωμοφόριο;

No comments:

Post a Comment