Tuesday, February 6, 2018

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με μεγάλη χαρά οι απανταχού της γης πιστοί πληροφορήθηκαν ότι αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους παρεβρέθηκε στο εθνικό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας στην Αθήνα και διέλυσε έτσι τις απορίες και τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν με την απουσία του Αγίου Όρους από το εθνικό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πολύ μας ανέπαυσε η στάση των Αγιορειτών πατέρων και ελπίζουμε ότι πάντοτε το Άγιον Όρος θα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων της Εκκλησίας και του έθνους.

Μια απορία.

Από κείμενο του θαρραλέου Ηγουμένου της Μονής Δοχειαρίου, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Γρηγόριου, πληροφορηθήκαμε, με βαριά καρδιά, ότι ο άθεος και εθνομηδενιστής Τσίπρας δεν είναι μεν ευπρόσδεκτος στο Άγιον Όρος, αλλά πέντε μοναστήρια του Αγίου Όρους είναι πρόθυμα να τον υποδεχτούν με φανούς και λαμπάδες αποβλέποντας σε κονδύλια και παροχές.

Ως εικός η πληροφορία κατασκανδάλισε το πλήρωμα της Εκκλησίας και ουδέποτε διαψεύστηκε. Ορισμένοι -μάλιστα- δημοσιοποίησαν το όνομα των Μονών που φέρονται έτοιμες να διαπράξουν τέτοια ατιμία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πέντε αυτές Μονές του Αγίου Όρους άλλαξαν τη στάση τους για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Άθωνα, τώρα που βλέπουν με ποιο τρόπο το δίδυμο της εθνικής αισχύνης, τουτέστιν ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τσίπρας, ξεπουλούν τη Μακεδονία μας και τα άλλα εθνικά θέματα.  

Αν, όμως, εξακολουθούν να θεωρούν ευπρόσδεκτο στις Μονές τους τον κ. Τσίπρα, θα προκαλέσουν βαθύτατη θλήψη και αφόρητο σκανδαλισμό στους πιστούς.

No comments:

Post a Comment