Thursday, February 8, 2018

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ



ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄
10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
===== 

Με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων αρχιεπισκοπείας του Μακαριωτάτου Αθηνών (2008-2018) ο κ. Αιμ. Πολυγένης της «Ρομφαίας» ανάρτησε άρθρο υπό τον τίτλο «Δέκα χρόνια ακούραστος εργάτης του Χριστού». 

Σ’ αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν υποσχέθηκε στα λόγια μεγαλόπνοα σχέδια. Δεν έκανε μεγάλες διακηρύξεις. Αθόρυβα, διακριτικά, χωρίς διθυράμβους έκανε έργο». Μακάρι να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Πολυγένη. Δυστυχώς τα γεγονότα βοούν και λέγουν άλλα πραγματα. 

Εν πρώτοις κάθε ακούραστος εργάτης του Χριστού, και δη Αρχιεπίσκοπος, έχει ως πρώτιστον καθήκον να ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας. Επί των ημερών μας πραγματοποιήθηκαν συνταρακτικά γεγονότα στην Εκκλησία (εννοούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι τις αιρέσεις). Μιλάμε για τα προηγηθέντα -αλλά και τα διαδραματισθέντα- στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016. Τότε οι Οικουμενιστές είχαν προτάξει -σαν καίριο και κύριο στόχο- τη συνοδική απενοχοποίηση των παντοειδών αιρετικών ομάδων, που ενεφάνησαν πάλαι τε και επ’ εσχάτων, δηλαδή των Νεστοριανών, Μονοφυσιτών, Παπικών, Προτεσταντών, Αγγλικανών κ.τ.ό.. 

Τι έπραξε η Σύνοδος της Ιεραρχίας της εν Ελλάδι Εκκλησίας εν προκειμένω; Από την μια δεν απέρριψε την πρόσκληση να συμμετάσχει στις συνοδικές διαδικασίες στο Κολυμβάριο της Κρήτης αι από την άλλη έδωσε ρητή εντολή στην υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄ αντιπροσωπεία της να μη συναινέσει επ’ ουδενί στην αποδοχή των αιρετικών και κακοφρόνων ως «ετεροδόξων Εκκλησιών και ομολογιών». 

Και τι έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συν αυτώ –πλην του μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου-; Τελικώς κατεπάτησαν τη συνοδική απόφαση και προσυπέγραψαν το κατάπτυστο κείμενο 6, που ανέτρεψε την ορθόδοξη εκκλησιολογία, χάριν των οικουμενιστικών ακροβατισμών. Αυτό αποτελεί, δυστυχώς, την κορωνίδα των έργων που έκανε ο Μακαριώτατος «αθόρυβα, διακριτικά».

Κλείνω με το τελευταίο «κατόρθωμα» του Μακαριώτατου. Όταν τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, από όλη την Ελλάδα και την ανά την Υφήλιο Διασπορά, κινητοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τη Μακεδονία μας, πού βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος Β΄; Έλαμψε δια της απουσίας του! Για μια ακόμη φορά γράφτηκε στον τοίχο για τον Μακαριώτατο, αυτό που σημειώνει το βιβλίο του προφήτη Δανιήλ: «Μανή, θεκέλ, φάρες» (Δαν. ε΄25).

No comments:

Post a Comment