Monday, April 3, 2017

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας κατά τα θυρανοίξια του περικαλλούς και επιβλητικού Ρωσικής αρχιτετονικής Ιερού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα και όλων των Ρώσων Αγίων στη Μητρόπολη Ταμασού: 

''Θέλω να ευχηθώ σε όλους του κατοίκους της νήσου να διαφυλάξετε την ορθόδοξη πίστη και εύχομαι να μην υποκύψετε ποτέ στις υποσχέσεις και τις προτροπές εκείνων των φιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης που θέλουν να καταστρέψουν την πίστη'' (“Ρομφαία”).

Μακάρι ο λαός της Κύπρου να ενωτισθεί τις σοφές παραινέσεις του Σεβ. Βολοκολάμσκ και να μη υποκύψει στις δυνάμεις που επιδιώκουν να αλλοτριώσουν την ιδιοπροσωπία του.

Να προσθέσουμε μόνον ότι η μεγαλύτερη απειλή εκκοσμίκευσης που χτυπά ανελέητα τον τελευταίο αιώνα, όχι μόνον την Εκκλησία της Κύπρου, αλλά όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι η παναίρεση του Οικουμενισμού.

Για την ώρα όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες υπέκυψαν στα θέλγητρα του Οικουμενισμού, ενώ μόνον δύο από αυτές αντέταξαν σοβαρή αντίσταση: Η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας, οι οποίες δεν μετέχουν στο ΠΣΕ και οι οποίες καταδίκασαν ως οικουμενιστική τη Σύνοδο της Κρήτης.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής η Εκκλησία της Ρωσίας κωφεύει, δυστυχώς, στις εκκλήσεις των όπου γης πιστών που την ικετεύουν να λάβει θέση επί της ουσίας για τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Επίσης! Ο Πατριάρχης Κύριλλος, όπως και ο Σεβ. Βολοκολάμσκ, προβαίνουν κατ’ εξακολούθηση σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες. Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπέγραψε κακόδοξη Διακήρυξη με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Κούβα, ενώ ο Σεβ. Βολοκολάσμκ πηγαινοέρχεται στο Βατικανό για να ευχηθεί στον Πάπα Φραγκίσκο για τα γενέθλιά του, για να παραστεί στην κηδεία ή στην ενθρόνιση του ποντίφηκα κτλ. προς πλήρη αποκαρδίωση των πιστών.

Παράλληλα η Εκκλησία της Ρωσίας διοργανώνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις, όχι μόνον με αιρετικούς αλλά και με αλλόθρησκους, και εξακολουθεί με αποφευκτέα εμμονή να συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο ΠΣΕ και να συνυπογράφει τις κακόδοξες αποφάσεις του, που εκφράζουν ατόφια την Προτεσταντική Εκκλησιολογία.

Παρακαλούμε θερμά τον Σεβ. Βολοκολάμσκ να μεταφέρει στον Πατριάρχη Κύριλλο την διακαή επιθυμία των ανά την οικουμένη παραδοσιακών πιστών οι οποίοι αναμένουν η Εκκλησία της Ρωσίας: 
1.) Να τερματίσει αμέσως όλες τις οικουμενιστικές ασχημίες που μετέρχεται,
2.) Να καταδικάσει ως οικουμενιστική τη Σύνοδο της Κρήτης, και 
3.) Να απαιτήσει επιτακτικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο για να καταδικάσει την παναίρεση του Οικουμενισμού και να αναθεματίσει τους πρωτεργάτες του Πατριάρχες Μελέτιο Μεταξάκη και Αθηναγόρα και τους ομόφρονές τους.

No comments:

Post a Comment